Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Öğretmenler tamam! Ya imamlar?

Öğretmenler tamam! Ya imamlar?
 

Başbakan buyurdu: "Öğretmen maaşları fazla. Haftada 15 saat çalışıyorlar, haftada 40 saat çalışan düz bir memurdan çok daha fazla alıyorlar." Hay ağzına sağlık Sayın Başbakan! Haklısın hem de köküne kadar! Yine doğrusunu söyledin (!) yine bizi ihya ettin.

Öğretmenler tamam! Hak verdik hadi. Peki ya imamlar? Onlar çok mu yorgun olurlar? Günlük ortalama 40-50 dakika çalışırlar, (Bu da haftada 6-7 saat eder) o "çok yatan" öğretmenlerden bile fazla alırlar. Hem ibadet ederler hem de güzelce para kazanırlar. Çok ihtiyacımız var ya, bolca da atanırlar.

Ve şu da var Başbakan! Cemaate benzemez çocuk. Namaz için gelmez, kılıp da gitmez. Saatlerce kalır ve senin aklını alır. Sorar, sorar bayıltır... Düşer, kavga eder, diğerine küfreder. Ödevini yapmaz, boş gelir gider... Okumak ister, parasızlık zor eder... İşte o yatangiller, yani öğretmenler; bunların hepsiyle tek tek baş eder.

Düz memura benzemez öğretmen, Sayın Başbakan! Veli gelir laf eder, bakan tehdit eder; hem evrak düzenler hem de rehberlik eder. Derse girer anlatır, her dem gırtlak patlatır. Çocuklar şakşaklamaz, el pençe divan durmaz; bir de çoşarlarsa, "dur, sus!" fayda yapmaz!

Saat ücreti yapalım mı hala? Müsteşarlardan, danışmanlardan, 40 saat çalışıp 10000-20000 alanlardan bahsedelim mi? Öyle ya hep düz memurlarla kıyaslamayalım öğretmeni. Hep karşı karşıya getirmeyelim öğretmenle asgari ücretliyi.

Meclisinde, en yüksek standartlarda en ucuz yemek yenirken, en küçük şehrindeki en küçük lokantanın yemek fiyatlarından bahsedelim bu ülkenin. Asgari ücret dahi alamayanları varken, bakan kayınçolarına sağlanan işlerden, gelirlerden bahsedelim.

Birçok devlet okuluna ödenek gönderilmezken, özel okullar için düşünülen teşvikten bahsedelim. Ölen işçilerden, işsiz gezen gençlerden bahsedelim. İhalelerden, son 10 yılda inanılmaz büyüyen müteahhitlerden bahsedelim.    

Daha da kıyaslayalım mı, çelişki sunalım mı? Adaletse eğer sizdeki niyet, alın size gerçek! Bu ülkenin farklı kesimlerini karşı karşıya getirerek aradan sıyrılma taktiğiniz zekice; ancak bu taktik zarar verir hem de hepimize!

 
Toplam blog
: 21
: 712
Kayıt tarihi
: 19.11.10
 
 

Ülkem ve dünya konusunda fazlasıyla ilgili ve bilgili olmaya çalışan bir eğitimciyim. Katkı ve yenil..