Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Öğretmenlerin gününü biber gazı ile kutlamak ve gerçekler...

Öğretmenlerin gününü biber gazı ile kutlamak ve gerçekler...
 

KESK’e bağlı eğitim emekçilerinin üye olduğu  EĞİTİM SEN'in “Meslek Onurumuza ve Haklarımıza Sahip Çıkmak, Toplumsal Yaşamda ve Eğitimde Yaşanan Dayatmalara Hayır Demek”  için 23 Kasım’da MEB önünde yapmak istediği basın açıklaması, devletin polis şiddeti ile “24 Kasım Öğretmenler Günü”  kutladığı görüntülerle kamuoyunun hafızasına kazındı.

Ankara dışından gelen 4 bin 8 yüz eğitimciye Ankaralı eğitim emekçilerinin katılımıyla, sayıları 8 ila 10 bin olduğu tahmin edilen öğretmenler Tandoğan Meydanı’nda toplanıp MEB’na yürüyerek basın açıklaması yapmak istedi. Öğretmenlerin Kızılay’dan bakanlığa yürümesi engellendi.

Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin MEB’na yürümesine izin verilmedi. Yapılan pazarlıklardan öğrendiğim kadarıyla polis  “öğretmenlerin topluca MEB’na yürümesine kesinlikle izin vermeyeceğini, sadece  sembolik bir kitlenin gidip açıklama yapmasına izin vereceklerini” ifade etmiş. Sendika yetkilileri ile polis arasında yürütülen pazarlıklar sonucu Güven Park’ın köşesinde basın açıklaması yapılmasına için anlaşılmış olduğunu, sadece sendika yetkilileri ile emniyet yetkilileri arasında basın açıklamasının yapılacağı yer konusunda 5 metrelik pürüz olduğunu, son aşamaya gelindiğini öğrendim.(1)

Bu aşamadan sonra ülke gündemine “24 Kasım Öğretmenler Günü” öncesinde medyaya yansıyan şiddet görüntüleri egemen oldu. On kişilik bir grup içerisinden polisin kafasına flama sopalarıyla vurulması üzerine polis adeta “düşmana saldırır gibi” eğitim emekçilerine biber gazı, cop ve TOMA’dan sıkılan suyla müdahale etti.

“Meslek Onuruna ve Haklarına Sahip Çıkmak, Toplumsal Yaşamda ve Eğitimde Yaşanan Dayatmalara Hayır Demek” için MEB önünde basın açıklaması yapmak isteyen, Eğitim Sen üyesi öğretmenlere uygulanan şiddetin özeti bu.

Yaşananlardan sonra öğretmenlere uygulanan şiddet görüntülerinin olası sonuçlarını irdeleyelim;

*Gezi direnişi sürecinde demokratik haklarını kullanan vatandaşlara uyguladığı şiddet ile yerli yabancı kamuoyunda AKP’ye karşı oluşan “otoriter, demokratik haklara tahammülsüz, polis devleti vb.” eleştirilerin haklılığı teyit edilmiştir.

*AKP’nin öğretmenlere uyguladığı “şiddet” toplumda öfke yaratmıştır.

*Türkiye elinde kaleminden başka hiçbir şeyi olmayan öğretmenlerin, anayasada yer alan  “toplantı ve gösteri yürüyüşü” hakkını kullanamadığı bir ülkedir.

*Bir gün sonra Kadıköy’de BDP’nin düzenlediği “Rojava’ya destek” mitingindeki polisin tutumunu yorumsuz olarak okumak için BURAYAtıklayınız.

* Encümen-i Muallimden TÖS, TÖB DER ile devam eden muhalif, fili meşru mücadele geleneği/mirası Eğitim Sen MYK’sına hakim, ancak üye tabanını temsil etmeyen/kapsamayan guruplarca tüketilmektedir…

(1) Bu bilgiler bir birinden farklı kaynaklardan teyit edilmiştir.

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..