Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '11

 
Kategori
Müzik
 

Ogün Sanlısoy'dan 'Anma Arkadaş' coverı

Ogün Sanlısoy'dan 'Anma Arkadaş' coverı
 

Klipten bir kuple screenshot


Ogün Sanlısoy'dan bir cover parçaya klip geldi. Erkin Koray'dan Anma Arkadaş parçası. Ogün'ün Ben adlı son albümünün 3. klip çalışması olan Anma Arkadaş için bol headbangli, bol artistik, bol patinajlı bir klip.

Geniş kitlelere hitap etmekte zorluk çeken Rock gruplarımızın cover sürümleri arasına dahil olmayacak bir parça. Her ne kadar Ogün'ü tanımayan ya da çok haz etmeyenleri biraz daha yakınlaştıracak bir çalışma olsada cover furyası arasına Ogün'ü katmak haksızlık olur.

Erkin Koray'ın 1967 yılında yaptığı ve daha sonra 1983'de ikinci baskısına giren 'Neden Böyle' kasedinde de yer alan Anma Arkadaş geçmişimizden bir parça. Ogün Sanlısoy'un yorumu da takdire şahan olmuş. Tuşeli gitar riffleri ile giren parça daha sonra sert soundu ile 80'lerdeki Anma Arkadaş havasına çekiyor sizi. Zaten Erkin Baba'nın hala kulaklardan silinmeyen, unutulmayan, nerede çalsa eşlik edilen parçası Ogün Sanlısoy soundu ile can bulmuş.

Bu coverın ardından sosyal medya ve internet ortamındaki parantez içinde (beklenen) (!) yorumlar da hemen yerini aldı. Ogün'ün parçadaki vokalleri ile Hayko kıyaslaması yapanlara biraz tarih dersi verelim. Hatta kulaklara birde küpe takalım 'Bilgisizce yorum yapmak cahilliklerin en kötüsüdür'.

Ogün Sanlısoy Pentagram a.k.a Mezarkabul'un ilk solistidir. 1992 yılında Nuclear Blast Records etiketi ile çıkan 'Trail Blazer' albümünü bilmeyenler duymayanlar bulup dinleyebilirler. Ogün Sanlısoy bu albümde agresif ve scream vokalleri ile yer almıştır ve albümün başarısında pay sahibidir. Başarısı kime göre neye göre değişir. Fakat No One Wins The Fight parçası takdire şahan özümüzden bir parçadır.

Pentagram'dan ayrıldıktan sonra ise 199 yılında Korkma albümünü çıkarmıştır. Piyasaya sert ve derinlerden girmiş, sözlerinde de bunları belirtmiştir. Hayko'nun aksine taş gibi neyse o olarak çıkmıştır piyasaya.

Coverlar candır. Parçanın ruhu korunduğu sürece yeni nesillere bazı duyguları aktarmada bir numaradır. 'Nerde o eski şarkılar' sözü ise cuk oturuyor ki eskisi kadar kült şarkılar üretemediğimizden eskileri ısıtıp ısıtıp yemekden haz alıyoruz.

 

 
Toplam blog
: 5
: 4802
Kayıt tarihi
: 07.12.11
 
 

Livka Business Team IT Director Müzik - Bas Gitar, SEO, Teknoloji ve Ziraat ... Tasarım, İnov..