Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Oğuzhan’dan sonra

Oğuzhan’dan sonra
 

Fotoğraf www.bjk.com.tr adresinden alınmıştır.


Geçen hafta Bursaspor’a 3-0 mağlup olan ve teknik direktörü eleştirilerin odağında olan Beşiktaş, İnönü Stadında M.P. Antalyaspor karşısında önemli bir galibiyet aldı.

Maç öncesinde beklenilenin aksine Dentinho yerine Mustafa Pektemek’in on birde olduğu görüldü. Aynı şekilde Oğuzhan da kulübeye çekilmişti. Orta ikiliyi Necip ve Veli’den kuran Samet Aybaba bir anlamda M.P. Antalyaspor’dan çekindiğini belli ediyordu.

Maçın başlamasıyla birlikte İnönü’de sıkıntı dolu saatler de başladı. İki takım da sahaya futbol adına olumlu hiçbir şeyi yansıtamıyorlardı. Konuk M.P. Antalyaspor daha rahat top yapıyordu. Beşiktaş’ta ise isteksizlik gözle görülüyordu.

Düşünün, Beşiktaş kaleye ilk şutunu 20.dakikada Holosko ile çekti. M.P. Antalyaspor ise bu dakikaya kadar biri çok net olmak üzere iki pozisyon bulmuştu.

Samet Aybaba ikinci yarıya aynı kadroyla çıktı. Oyun da aynı sıkıcılıkta sürüyordu. Beklenen Oğuzhan değişikliği 55.dakikada yapıldı. Oğuzhan’ın girmesiyle birlikte Beşiktaş hareketlenmeye başladı. Nitekim iki dakika sonra 57.dakikada Oğuzhan’ın müthiş ara pasında Olcay Kara Kartal’ı 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş golden sonra da ofansif oyununu sürdürdü. Sahada artık başka bir Beşiktaş vardı. Sonuçta siyah- beyazlılar maçı kazanmasını bildiler.

Beşiktaş’ta Mustafa Pektemek istekli futboluyla göz doldurdu. Mustafa gol atmak istiyor. Belki bunun da stresiyle ikinci yarı biraz asabileşti. Elbette Emre ile olan sert mücadele de bunda etkili oldu. Mustafa Pektemek ileriki haftalarda daha iyi olacaktır.

Dentinho 75.dakikada Holosko’nun yerine sahne aldı. Topla çok da fazla buluşma imkanı olmadı. Ama topa sahip olduğu zamanlarda yaptıkları, rakibe basması, top kazanması ile bende olumlu etki uyandırdı.

Ve Oğuzhan. Bence Beşiktaş büyük bir yıldıza sahip. Umarım Samet Aybaba da bunun farkındadır. Oğuzhan her yönüyle müthiş bir yetenek. Oyuna girdikten sonra bütün takımın futbolu değişti. Gecenin en etkisiz ismi Fernandes de Oğuzhan’ın girişiyle rahatladı ve kendine gelmeye başladı. Fernandes etkisizdi çünkü yalnız kalıyordu, top alamıyordu.

Böyle bir yetenek Bursa maçında olduğu gibi sağ kulvarda süründürülmeli mi, yoksa yedek mi bırakılmalı? Bence böyle bir yeteneğiniz varsa oynatmalısınız. Üstelik kazanmak zorundasınız. Ligin bitimine daha beş maç var. Beşiktaş bu süreçte 15 puana talip olmalı. Ligin sonunda kimin nerede olacağı belli olmaz. Şimdiden yelkenleri suya indirmek doğru değil.

O nedenle kazanmak zorunda olduğunuz M.P. Antalyaspor maçında Oğuzhan yedek mi başlamalıydı? Elbette bu tartışılacaktır. Ama benim asıl önem verdiğim bu yıldızın parlamadan sönmesine izin verilmemeli.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..