Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Oklar Skibbe’yi Gösteriyor

Oklar Skibbe’yi Gösteriyor
 

Geçen hafta Lincoln’ün cezalı duruma düşmesinden sonra Skibbe’nin kadroya kimi dâhil edeceğini merak ediyorduk zira bu kritik karar belki de Galatasaray’ın kaderini etkileyecekti; nitekim öyle de oldu. Lincoln’ün yokluğunda Alman teknik adamın önünde iki seçenek vardı. Bunlardan birincisi doğrudan orta alana bir takviye yapmak diğeri de bugün olduğu gibi forvet hattının ikilenmesiydi. Tercihin forvetten yana kullanılması ve Nonda tercihi Galatasaray’ın ön alandaki oyuncu sayısını artırdı ancak aynı tercih nedeniyle sarı kırmızılıların asıl ihtiyacı olan orta alan gücü de son derece azalmış oldu. Şayet bugün Skibbe, Nonda değil de sonradan oyuna dâhil ettiği Mehmet Güven ile oyuna başlamış olsa, Eskişehirspor’un orta sahayı kalabalık tutması nedeniyle Lincoln’ün yokluğunu bir avantaja dahi çevirmiş olabilirdi.

Skibbe’nin bu maçtaki ikinci hatası, maç 2-1 Galatasaray’ın üstünlüğü ile devam ederken yaptığı Nonda-Ümit Karan değişikliği oldu. Bu değişiklik bırakın Galatasaray’ın önde olmasını beraberlik sürerken dahi değil ancak Galatasaray’ın mutlak gole ihtiyaç duyduğu anlarda yapılacak türden bir değişiklikti. Zira zaten önde olan takımın hele hele deplasmanda oynadığı bir maçta, her şeyden önce oyunu soğutması ve topa sahip olması gerekirken bir forvet oyuncusu yerine başka bir forvet alması maçın sonucuna sarı kırmızılılar adına çok olumsuz yansıdı.

Ali Sami Yen - Deplasman Farkı

Galatasaray’ın müthiş bir hücum gücü olduğu ortada zira sarı kırmızılılar attıkları 19 golle en fazla gol atan takım durumunda. Ancak bu verinin sağlıklı değerlendirmesini yapabilmek için Galatasaray’ın geride kalan sekiz haftada 2 beraberlik ve 2 de yenilgi aldığını göz önüne almak gerekiyor. Bu istatistikler sonucunda ortaya şöyle bir Galatasaray çıkıyor: çok gol pozisyonuna girer ama rakibe de çok gol pozisyonu verir. Galatasaray bu sistem ve anlayışla devam ettikçe taraftarların özellikle Ali Sami Yen’de farkı skorlu galibiyetlere ama deplasmanda da puan kayıplarına hazırlıklı olması gerekiyor.

Fırat Aydınus

Bu hafta gerek Fenerbahçe-Bursaspor gerekse bugünkü Eskişehirspor-Galatasaray maçlarında hakemler tartışmaya açık kararları ile dikkat çekti. Ancak bugün yine genel anlamda hatalı bir hakem üçlüsü izlediğimiz maçta hakem Aydınus’un, yardımcı hakeminin –ki bir diğer adı ofsayt hakemidir- uyarısına rağmen doğru bir kararla Eskişehirspor’un ikinci golünü onaması, diğer kararları bir tarafa çok örnek bir hakem kararı oldu ve kanımca bu kararıyla gözlemci nezdindeki puanını da artırmış oldu.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..