Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '13

 
Kategori
Basketbol
 

Oktay Mahmudi, neler yapıyorsun?

Oktay Mahmudi Efes'i yönetiyor mu? Yoksa büyük Efes organizasyonunda onu da yönetenler mi var? Final Fourdan dönen Efes Ligde play off oynuyor. Oynamak ama nasıl? Ankara Koleje ilk maçta evde yenildi. Sonra biri deplasman iki maç kazanıp yarı finale çıktı. Efes Türkiye'nin en büyük bütçeli takımı. Ama bu büyük bütçe içinde dünyanın en kötü yönetilen takımı. Takım kadrosu geniş ve starlar ile dolu. Bir Gordan Formar var bütün Karşıyaka Basket takımından daha fazla maliyetli. Semih, Savanoviç Baraç, Semih say say bitmez. Batista var oynamıyor ama final four oynayan takımlar ister. 

Oktay Mahmudi anlaşılmaz bir şekilde zig zag çiziyor ve takıma değil rakibe destek oluyor. Olimpiyakos elemelerinde seriyi 8 oyuncu ile bitirdi. Bu yanlışlık Olimpiyakos'a şampiyonluk getiren yenilgiye neden oldu. Hiç kullanmadığı Ermal, Birkan Banvit yarı finalinde önemli işler yaptı. Birkan son 5 dakikada 2 üçlük ile maçı Efes'e getiren önemli adam oldu. Ermal'de aldığı sürede iyi işler yaptı. Neden bu oyuncuları Olimpiyakos'a karşı kullanmadı? Yanıtlaması çok iyi olur.

Basketbolde coachların işi daha çok. Onlar sürekli oyunun içinde o nedenle yaşaması gerekir maçı . Ama Mahmudi heyecansız keyifsiz hatta işini biran önce bitirip eve gitmeyi düşünen memur gibi. Maç sonunda röportaja çıktı. Ceketi üzerinde ve terlememişti sesinde hiç heyecan yoktu. Son saniye atılan üçlükle 72-70 lik kazanılan maçın onun için hiç önemi yok gibiydi.

Maçın 40 dakikasını nasıl geçeceğini ve sahada beşin ne yaptığını ve ne yapması gerektiğini çalışmak gerekir. Her dakika ve her saniye için bir planı olması gerekir. Hangi oyuncuyu ne zaman nerede kullanacağına çalışıyormu? Sanmıyorum böyle kenarda ruhsuz ve heyecansız duran hoca öğrencilerine ne verebilir? Aklıma rahmetli aydan Siyavuş geliyor. Beş oyuncusundan daha çok hareket ederdi kenarda. Dördüncü çeyrekte Oktay Mahmudi ilk molayı bitime 3 dakika 45 saniye kala son molayıda 1 dakika 20 saniye kala kullandı. Bu nasıl ciddiyetsizlik. Son anda molaya ihtiyacı olsa kullanacağı mola yoktu. Kazanan eleştirilirmi diyenler aklıma geliyor. Kazanan Oktay Mahmudi'nin  karşısında Orhun Ene var. Son dört hucumun ikisinde potayı bile göremeyen takımın hocası.Bir molasını bu hucumlardan önce kullansa bir sayı bulacak hamle yapabilse tamamını önce götürdüğü hatta birara 8 sayı öne geçtiği maçı kazanamamak için Banvit'in hocası Orkun'un yanlışları inanılmaz.  Orkun son çeyrekde ilk molasını takımı 72-70 geriye düştüğü son saniyede kullandı.

Sayın Tuncay Özilhan bu kötü tabloyu nasıl görüyor? Acaba şampiyonluk veya diğer başarılar gelsin istemiyormu? Böyle olsa neden bu kadar paralar harcayıp oyuncular getirsin. Neden bu kadar negatif katkı yapan Oktay Mahmudi'ye tahammül ediyor?

 

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..