​ Okullar açılıyor / Müzik / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '15

 
Kategori
Müzik
 

Okullar açılıyor

Eğitim zamanı ,

Peki nereden Müzik ve Sanat eğitimi alacağız? Ve bu durumda kime güvenebiliriz ?

96 yılında başladığım bu çalışmalar neticesinde  vardığım bir çok sonuç var ,ama bilginin daha sağlıklı ve akış halinde yürüyebilmesi, yürütülebilmesi için en doğru iletişimin ‘’anlaşmaktan geldiğini‘’ unutmamak gerekli .

Doğru zamanda doğru yer seçimi.

Bir ‘’sevgi disiplini olgusu’’ her daim yer almalı.

Teşvik eden bir öğretmen, eğitmen bu yola daha anlaşılabilir ,yaratıcılık dolu bir kazanım sağlar .

İlk aşama anlaşmak ,disiplin ve yaratıcılık dedik ; devamlılık için ise sürekli iletişim, haftada bir ayda bir neler yapıldığının analizi.

‘’ Yani öğrenci öğretmen birbirini takip etmeli’’ düşüncesi eklenebilecekler arasında olabilir .

Konuştuğumuz alanları açmak’’ deklare etmek’’ fayda garantisi  içeriğindedir.

Bu durumdan anlayacağımız, Bilgi her şekilde var ! Ve bir şekilde  eğitmen’den gelmekte ve biz öğrenci olarak şartlar ne olursa olsun kendi lehimize çevirebiliyorsak bu sahayı ,hep kazançtayız .

Ama öğrenen birey, birden fazla ‘’Eğitmene , Öğretmene’’ ihtiyaç duymalı  gerekirse koçlar ile de bu çalışma yapılmalı .

Dinlediğimiz eserlerin farklı yorumlarını hem izlemeli , hem dinlemeli ve diğer çeşitlilik gösterecek egzersizleri üretmeli ve çalışmalı .

Farkı bulabilmenin iyi kötü dediğimiz oluşumun ayrımı için; çokluk içinde olmalıyız seçeneklerimizi her daim çoğaltmalıyız gerek eğitmen. gerek eserler  konusunda .

En iyi’nin seçimini yapan hep biziz !

‘’Zevkler ve Renkler tartışılmaz ‘’uyum çok önemli ve çalışma yolu tıkanmamalı tıkanıyor ise yolu bir şekilde anlayıp hız kazandırmalıyız , ama ne oluyorsa iyi oluyordur .

Araştırmak konuya hakim olmak ise bize yine bir kazanç kuyusu ,

Keşfetmek için sorularımızı çeşitlendirmeliyiz ne kadar ‘’DOĞRU SORU’’ bizi doğru kişiye ulaştırır .

Ben ne istiyorum ?

Nereye ulaşmak istiyorum ?

Zamanı en etkin nasıl kullanırım ?

Bir öğretmen benim için nasıl olmalı ?

Benim amacım nedir ?

Sevgi ve Anlayışla olsun.

Bu kitabımızda ısrarla önerimiz.:)

 
Toplam blog
: 46
: 193
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1982 yılı İstanbul doğumluyum. ilk öğrenimi'mi İstanbul'da tamamladım. 2008 yılında Yıldız Teknik..