Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '18

 
Kategori
Eğitim
 

Okyanus Kirli Damlalar Temiz

Okyanus Kirli Damlalar Temiz
 

Çocuklarımız sadece bizim çocuklarımız olarak kalmayacaklar. Birilerinin arkadaşı, karısı, kocası, annesi, babası, patronu, çalışanı vs. olacaklar. Büyütürken bunu unutmamak gerekiyor. Sadece aldığı diplomalarla, kazandığı paralarla yürümeyecek hayatı, ona en gerekli şey sağlam, güçlü bir kişilik ve vicdan dolu bir kalp olacak.
 
Ne ekersen onu biçersin misali paraya odaklı yaşıyor, çocuklarımızı da öyle yetiştiriyoruz sonuçta da çıkan hasadı normal karşılaşmak gerekiyor.
 
Ülkemizdeki eğitim seviyesi diğer ülkelere ters orantılı olarak ilerliyor. Eşitlik ve yeteneğe göre eğitim sistemi yoksa eğitim hiçbir şeydir, yarış atı gibi sınavdan sınava koşan birinin ailede desteği de yoksa sanata, spora yönelmesi çok ileri yaşlara kalır. Günümüzde artık okuduğun okulunda bir önemi yok, önemli olan kendini ne kadar geliştirdiğin.
 
Gelişmiş toplumlarda, eğitimi siyasiler değil eğitimciler dizayn eder. Eğitim öğrencinin ilgisi ve kabiliyetine göre yönlendirilir, daha küçük yaşlarda buna yönelik eğitim almaya başlarlar. 
 
Sağlık meslek lisesi mezunları genellikle iş bulmakta sıkıntı çekmez diye vasat öğrencilerin tercih ettiği okullardır. Tıp fakültelerine ise genellikle fen lisesi çıkışlı öğrenciler ve nadiren de olsa normal lisede başarılı olan öğrenciler girer. Oysa tıp fakültelerine sağlık meslek çıkışlı öğrenciler girebilse bu sefer en başarılı öğrenciler sağlık meslek liselerini tercih etmeye başlarlar. Böylece tıp fakültesine giden öğrenci anatomi ve diğer alt yapı bilgisine sahip olarak gidecek, bu arada tıpa giremeyen sağlık meslek lisesi öğrencileri ise ara elaman olarak hayata atılabileceklerdir. Dolayısıyla da sağlık hizmetleri en alttan en üste ehil insanların elinde olacaktır. 
 
Her alanda meslek sistemini bu doğrultuda olacak şekilde olduğunda her kademeye de eğitimli insan istihdamı olur. Bu durumda bilinçli toplum, disiplinli çalışma, planlama ve organizasyonla hızlı kalkınma ve istikrarlı büyüme sağlanır. Dolayısıyla maddi sorunların çözüldüğü toplumda aktüel gelişim, kültürel gelişim vs. toplumun kalite standartlarını artırır. Ülkede din hizmetlerini görebilecek ihtiyaca cevap verecek kadar imam hatip okulları olmalı, okullar mesleklere göre dizayn edilmeli. Ama her okulda ahlak dersi zorunlu olmalı ki, gelişen toplum aynı zamanda ahlaklı insanlardan oluşsun. 
 
HÜLYA ÇAKICI
 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..