Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '16

 
Kategori
Dünya
 

Ölenin yerine ölen sayısınca çocuk yapalım dünyanın nüfusu değişmesin

Ölenin yerine ölen sayısınca çocuk yapalım dünyanın nüfusu değişmesin
 

Daha önce bu konuyu yazdık ama kimsenin ilgisini çekmedi.

31.12.2016 itibarıyla dünyanın nüfusunun 7 milyar 391 milyon olacağı öngörülüyor. Bu kadar nüfus dünyaya yeter.

Aslında fazla bile ama mevcudu öldürecek halimiz yok, olmuş artık.

Dünya daha fazla nüfusu besler diyenler haklı olabilirler ama yaşayanlar da biraz rahat yaşasın. Hem dünyanın halini görüyoruz. Gerçi bu durum dünyanın kapasitesine değil savaş vs.ye bağlanıyor. Yine de ben dünyanın kapasitesinin daha fazla olduğunu düşünmüyorum.

Kerim Korkut aslında çok iyi bir yöntem getirdi. Her ailenin ölenin yerine yeni bir çocuk yapma hakkı olsun. Bu durumda dünyanın nüfusu değişmeyecektir.

Yalnız burada her türlü ölüm kastediliyor. Ve ailenin büyük baba, büyük anne, anne, baba, kız kardeş, erkek kardeş (21 yaşının üzerindeyse ayrı bir aile olarak nazara alınır)ve çocuklar, torunlar şeklinde her türlü ölüm durumunda yerine yeni bir çocuk doğurma hakkı olsun. İsteyen bu hakkı tamamen ya da kısmen kullanmayabilir. Ama çocuk yapmak istediğinde hak bu kadar.

Bir kişi için değil, ailenin toplamında hak bu kadar. Yani 21 yaşını doldurup ayrı bir aile oluncaya kadar ailenin fert sayısı değişmeyecek.

Nüfusun artması ya da azalması iyi değil, aynı kalması daha mantıklı; çünkü azalanı kafaya takarız, artan da sorunlarıyla gelir. Bu durumda dünya ile ilgili planlarımızı daha sağlıklı yaparız, zorlama değişikliklere gerek kalmaz. Kimsenin hayatını elinden almıyor, kimseyi zorla doğurmuyoruz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..