Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '08

 
Kategori
Dünya
 

Olimpiyat oyunları ve savaş

Olimpiyat oyunları ve savaş
 

Ne garip değil mi? Pekin olimpiyat oyunları başlarken Dünya'nın sorunlu bir bölgesi olan Kafkaslarda birileri bir savaşın düğmesine basıyor. Oysa olimpiyat oyunları Dünya barışı ve kardeşliğini simgeler, tek dünyalılık bilincini oluşturmaya çalışır.

Albert einstein' e; "3.Dünya savaşı nasıl başlayacak?" diye sorduklarında büyük deha; "3.Dünya savaşının nasıl balayacağını bilmem fakat 4. Dünya savaşında insanların ağaç dallarının ucunu sivriltip bir birlerine atacaklarını söyleyebilirim." derken, sanırım insanı çok iyi tanıdığı için böyle bir sonuca ulaşmış olmalı.

Birileri politika adı altında bir şeyler planlıyor, bir şeylerin rüyasını görüyor ve kaç sivilin öleceğini, ne denli yıkımların olacağını düşünmeden büyük veya küçük bir plan adına düğmeye basıyor ve yine insan kanı dökülüyor toprağa, yine günlük hayatını sürdürmeye, hayatın tüm acımasızlığını yenmeye çalışan günahsız insanların üzerine kurşunlar yağıyor, bombalar patlıyor. Gazetelerin sayfalarına istatistiki ölüm rakamları düşüyor soğuk soğuk, Tv görüntülerinde bir kadın yıkık bir apartmanın önünde bir şeyler anlatmaya çalışıyor ağlayarak, lisanını anlamıyoruz fakat acı tüm dillerle bağırıyor, anlatıyor kendini.

Dünya' nın bir yerinde barış adına yapılan olimpiyat oyunlarının başlangıç tarihine denk getirilmiş bir savaş, gelecek savaşların habercisi oluyor gibi. Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..