Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Olimpiyat renklerine turuncu müdahale- İstanbul 2020

Olimpiyat renklerine turuncu müdahale- İstanbul 2020
 

Herşeye turuncu karıştırılmasına alıştık da, bu kadarı artık seviyeyi zorluyor. Olimpiyat halkalarının evrensel renklerine de müdahale edilir mi? İktidar partisinin renkleri ile bir ulus olimpiyata hazırlanır mı?

IDO dahil belediye kuruluşlarının baskın renkleri, tv kanallarının turuncu, mavi, beyaz fonları; iktidara yakın şirketlerin logolarıda turuncunun ağırlığı ...... Hepsine alıştık da bu gerçekten başka bir şey.

Beş kıtayı temsil eden halkaların renkleri için istediğiniz kaynağa bakın. Mavi, siyah, kırmızı, sarı ve yeşildir. Evrensel olimpiyat renklerinde sarının yerini turuncu almış durumda. İlginçtir ki mavi ile yan yana gelmiş.

Lütfen benim gözlerimle gördüğüm ve arkadaşlarımla da paylaştığım örnekte olduğu gibi sponsor holdinglerden birisinin bastırdığı ve kendi üniversitesine de astırdığı posterlerde olduğu gibi görsel malzemelere yakından bir bakın. Dilerim ki iktidar hayranı olduğu iyi bilinen bu holdingin posterlerinde birisi kraldan çok kralcılık yapmış olsun.

Daha öncesinde, adaylıkla ilgili hazırlanan logoya baktığınızda sağa yatık lale figürü içinde İstanbul silüteini görürsünüz. Lütfen figürü altına ve üstüne bakın. Gök turuncu, yer mavidir. Ortası da beyaz. Bu iktidar partisinin renkleri değil midir? Tesadüf müdür?

Basit ama etkili propaganda yöntemidir bu.  Bilinçaltına etki yöntemidir. Bir süre sonra dünyayı istedikleri renklerle gösterirler insana. Tüm marka algı yönetimlerinde kullanılır.

Bilinçleri boş veya bulanık kitleler bunu görmeyebilirler. Şu sıra toplumsal bilinç hazır Suriye, açılım süreci, yargıdaki kaos vb. ile meşgul ve karışıkken bu yöntemleri kullanmak için tam zamanıdır.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 62
: 548
Kayıt tarihi
: 08.09.10
 
 

Ceyhan 1966 doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Şiir ve öykü seviyorum. Atatürk ve Uğur Mumcu yol g..