Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Olmuş olsun diye...

Bugünkü Milliyet'te düşünenlerin düşüncesi bölümünün başlığı tam da kamu spotu olabilecek nitelikte güzel: Aslolan hayattır.

Yapmış olmak için yaptığımız herşey önünde sonunda bizi ifade etmeyen, bizi doyurmayan ve de bizi mutsuz eden şeylere dönüşüyor. İçimize pek de sinmeden evet dediğimiz, günü ya da durumu kurtarmak adına onay verdiğimiz, esas hedefimizle örtüşmese bile karşımıza çıkana peki dediğimiz, ya da kötünün iyisine razı olduğumuz durumlardan bahsediyorum.

Hepimizin hayatlarında önemli dönemeçler oluyor kararlar aldığımız mesela bir meslek seçmek, dünya evine girmek, anne-baba olmak ya da iş değiştirmek, boşanmak, iş ortaklığı yapmak, zayıflamaya karar vermek gibi; işte böyle meselelerde elde ettiğimiz sonuçtan uzun vadede memnun kalınca mutlu oluyoruz.

Alınan yeni karara yönelik gereken adımlar atılmaya başlanınca eskide bıraktığımız düzenin yerine koyacağımız yeni düzene ve gereklerine uyum süreci muhtemel zorluklarıyla beraber göze alınabilmelidir.

Yukarıdaki örneklerden biriyle açıklayacak olursam; evliliklerine bir de bebek ekleme kararı alan çiftin, onun kendi hayatlarına getirdiği zorluk ve maliyetlerden şikayetçi olmaları abes olur. Çünkü çevreden, kendi anne-babalarından da olmak üzere bebeğe bir bakıcı gerekeceğini, nasıl gece ağlamalarıyla sabahlatacağını, iştah ve başka sağlık problemleri ile uğraştırabileceğini bundan önce herhalde duymuşlardır. Ya da ortak bir iş yapmaya karar veren kişi ortaklık sorumluluğunun neler olduğunu olası uyuşmazlıkların neler olabileceğini ve bunları nasıl karşılayabileceğini tahmin edebilir. Yani yeni herhangi birşey hayatımızda gerçekleşmeden önceki halimiz ile sonraki arasında illa ki bir dipten değişim geçireceğizdir. .

Galiba yeni durumun hem olumlu hem olumsuz getirilerini, sonraki karşılaşacaklarımızı ve en önemlisi de bunlara uyum kapasitemizi önceden değerlendirmekte fayda var. Bu değerlendirmeyi yaparken de eğer dillendiriliyorsa başkalarının da iyi/kötü deneyimlerini hesaba katmak lazım.  "Benim başıma gelmez ya da benim gerçekliğim farklı" demek yanılgı olabiliyor ve hem kendimizi hem de bize güvenenleri memnun edemeyebiliyoruz.

Bireysel mutluluğumuzun yerine ve önüne koyduğumuz, toplumsal kabule yönelik davranışlarımız günün sonunda ne bizi ne de toplum dediğimiz kitleyi memnun edebiliyor.

Sevgiyle.

 
Toplam blog
: 17
: 180
Kayıt tarihi
: 02.11.12
 
 

Turizm eğitimini tamamladıktan sonra lojistik, eğitim, otomotiv gibi değişen sektörlerde çalıştım..