Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '21

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Olumsuz Duyguları Dönüştürme

Çin tıbbı bir yandan çok da duygusal davranmayın derken diğer yandan da duygularınıza gem vurmayın der. Peki bu "altın ortalamayı" ya da dengeyi nasıl tutturacağız. Bunun cevabı hayatın doğal akışı içerisinde ortaya çıkan tüm duyguları kabullenmektir. Bu duyguları kontrollü bir biçimde ifade etmeniz altlarında kalıp boğulmayacağınız anlamına gelir.
 
Duyguyu kabullenin.
Duygunuzun farkına varın ve adını koyun, örneğin "endişeli hissediyorum" deyin. Bu duyguya sahip olmaya hakkınız olduğunu savunun.
 
Duygunun yönünü değiştirin.
Genel geçer yöntemlere başvurup bunu gülerek şarkı söyleyerek ya da dans ederek yapabilirsiniz.
Daha belirli bir yöntem için "1 dakikada imdada yetişen nefes rutinini", "Çin gülümseme nefesleri tekniklerini", ya da hissettiğiniz ile ilgili organ önerdiğiniz "altı iyileşme sesi"nden uygun olanını kullanabilirsiniz. Bu organın bulunduğu alana "hafif vuruş" da yapabilirsiniz.
 
 
*Bir dakikada imdada yetişen nefes rutini
Oturun uzanın ya da ayakta durun; artık nasıl rahat hissediyorsanız. Burnunuzdan nefes alın ve ağzınızdan hızlıca verin, bunu yaparken de dilinizi dışarı çıkartıp "Haaaaa" diye ses çıkarın. Bu kesik kesik nefes aldığımız için ciğerlerinize birikmiş kirli havayı temizler. 3 kere tekrarlayın.
Gözlerinizi kapatarak beşe kadar sayın ve burnunuzdan nefes alın sonra da 5'e kadar sayarak burnunuzdan nefesinizi verin. Oksijeni derinlere çektiğinizi göğüs kafesinizi ta karnınızın altına kadar içiniz hava ile doldurduğunuzu düşünün. 
 
 
*Altı iyileşme sesi
Nefesinizi uzun uzun verirken sesi de çıkarın bunu yaparken sese karşılık gelen organı ya da organın bulunduğu bölgeyi düşünün. Buraya mutlu pozitif hisler yollayın ve eskimiş kötü enerjinin sis misali dağıldığını hayal edin. Her organ için bunu 5 kere tekrarlayın ideal sonuç için 3 set yapın.
 
1. Ciğerlerimiz için sssssss.
2. Böbrekleriniz için çuuuuuu.
3. Karaciğeriniz için şııııııııııı.
4. Kalbiniz ve ince bağırsağınız için haaaaaa.
5. Mideniz sağlığınız ve pankreasınız için huuuuuuu.
6. San jiao (üçlü ısıtıcı) - bu kabaca bu gövdenize denk gelir- hörrrrrrr.
 
 
Gülmenin en iyi ilaç olduğunu söyleriz, gülme ile açığa çıkan titreşimlerin vücudunuz üzerinde hem duygusal hem de fiziksel iyileştirici etkileri vardır. Vücut kendiliğinden ortaya çıkan gülmeyi de zorlama gülmeyi ayırt edemez.
 
 
*Hafif vuruş
Vücudumuza fazla germediğiniz yumruğunuzu hafifçe vurursunuz. Qi akışınız hızlanır. Anında bir canlılık hissine kavuşursunuz. Eğer bunu nazikçe yaparsanız son derece rahatlatıcı olduğunu görürsünüz. Araştırmalar bu tekniğin hem akıl sağlığı hem de bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermiştir.
 
Vücut uzuvlarına hayatı organlarımızın üzerine nazik ve yavaşça vuruş uygulayarak yaşlı hasta ve hasarlı hücreleri tümüyle yok edebiliriz.
Vücut kendi kök hücrelerini yollayarak cildi organları bezeleri ve tüm vücut parçalarını onarır ve yeniler.
 
 
Düzenli alıştırma yapın.
Teknik son derece basit gibi görünebilir ama bunu yapmamız lazım.
Eğer sık sık içine düştünüz bir duygu ise her gün bu duygunun yönünü değiştirmeye yönelik alıştırma yapmalısınız.
 
 
Duygusal acil yardım
Size özellikle huzursuz eden bir duygunuz varsa Mantak Chia bu etkili duygudan kurtulma tekniğini önermiştir.
1-Kendinize bu duygunun sizi kötü bir insan yapmadığını bu durumdan öğrendikleriniz ve kendinizi geliştirebileceğinizi söyleyin.
2-Sizi rahatsız eden duyguyu düşünün bunu açığa çıkarın tam olarak ne olduğunu kestire biliyor musunuz?
3-Şimdi tümüyle bu duyguya teslim olmanıza izin verin. Duyguyu büyütün ona bağırıp çağırın, ayak uçlarınıza kadar bunu hissedin.
4- Titreyin. Tüm vücudunuz en az 1 dakikalığına ciddi anlamda titretin. Duyguyu serbest bıraktığınızı vücudunuzdan kovduğunuzu hayal edin.
5- Derin bir nefes alıp verin duyguyu da bu nefesiniz ile birlikte dışarı attığınızı hayal edin. Duyguya "artık gidebilirsin" deyin.
6- Duygunun size anlatmaya çalıştığı şeyin ne olduğu üzerinde düşünün. Bu durumdan ne öğrenebileceğiniz sorgulayın. Bunu hemen de fark edebilirsiniz cevap birkaç hafta sonra da aniden kafanızda belirebilir.
 
 
Endişelenmeden yapamıyorsanız.
Baş parmağınızı diğer elinizin avucu ile gevşekçe kavrayın, yani eliniz tüm baş parmağınızı sarmalı. Birkaç derin nefes alın. Hangi eli kullandığınızı önemi yok.
 
Size neşe getireceğinden emin olduğunuz şeylerin bir listesini yapın.
Çin irfanı bunların kalbinize enerji açısından güçlendirdiğini düşünür.
Listenizde masaj yaptırmak gibi şaşaalı ve pahalı bir şey de olabilir ormanda uzun bir yürüyüşe çıkmak da, ancak listenin ufak şeyler içermesine dikkat edin.
Kendinizi kötü hissettiğinizde listenizdeki şeylerden herhangi birini yapın.
 
 
Kaynak: Kendini İyileştirmenin 2500 Yıllık Tarihi Yang Sheng/ Katie Brindle
 
Nur Demir
Sevgiler tüüm kalbimden:)
İnstagramda: Nrlblog
Facebookta: NRL
 
Toplam blog
: 202
: 1460
Kayıt tarihi
: 10.11.16
 
 

Yaklaşık 20 yıldır Kişisel-Ruhsal Gelişim, EFT ve Kuantum Enerji ile ilgili araştırmalar ve çalış..