Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '17

 
Kategori
Hukuk
 

Önünüze Gelene Dava Açın, Uğraşılacak Biri Olsanız Bile Kimse Sizle Uğraşmaz

Önünüze Gelene Dava Açın, Uğraşılacak Biri Olsanız Bile Kimse Sizle Uğraşmaz
 

Kanunları iyi bilenler kanunların sağladığı avantajlardan faydalanıyorlar. Normalde kanunlar size kimsenin bir şey yapamayacağı bir düzen vaat ediyor. Ama biz adalet hakkımızı kullanmadığımız için bize yapılan haksız muameleleri kabul ediyoruz.

Oysa bize kim ne yaptıysa müracaatımız halinde kanun cezasını veriyor. Biz işte uğraşmıyoruz, korkuyor çekiniyoruz vs dava açmıyoruz.

Ama herkes bizim gibi değil, en küçük şeyde mahkemenin yolunu tutuyor. Hakaret küfür aşağılama hatta eleştirsen bile binlerce liralık tazminat davası açıyor. Hukuku biliyorlar, avukatları var bu yüzden davaları da hep kazanıyorlar. Sen gariban, birine kızdın bu böyle dedin, yandın!

Onun için dikkat edilirse bazı şahıs ve kuruluşlara hiç kimse bir şey diyemiyor.

Bu dava tehdidi haklı olduğunuz konularda da elinizi kolunuzu bağlayabilir. Davalarla insanları korkutmuşlar ya, “Ya dava açılır kaybedersem, zaten etim ne budum ne”

Umuyorum mahkemeler adil davranıyordur; çünkü herkesin eleştirilecek bir yanı vardır ve eleştiri herkesin hakkıdır. Öyle sadece fikrimizi beyan ettik diye mahkûm olacaksak bu ülkede hiç yaşamayalım.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..