Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '13

 
Kategori
Basketbol
 

Onur savaşını Beşiktaş kazandı

Onur savaşını Beşiktaş kazandı
 

Beşkitaş açısından Avrupa'da mutlu son


Anadolu Efesdışında Euroleage sezonu, Türk takımları için bu gece oynanan BEŞİKTAŞ – FENERBAHÇE ÜLKER maçı ile sona erdi. Maçı 80-73 kazanan BEŞİKTAŞ,  Euroleage  Top 16’da ikinci galibiyetini alarak sezonu tamamladı. İlk maçı 6 sayı farkla kaybettiğinden ikili averajla Fenerbahçe’yi geçen Beşiktaş, 8’li grupta 7. olarak ve rakibini sonunculuğa iterek taraftarlarına büyük mutluluk yaşattı.

Aslında Fenerbahçe, muhteşem Beşiktaş seyircisinin tezahüratına rağmen, maça çok iyi başladı. İlk çeyrek 17-27, ikinci çeyrek 33-46 Fenerbahçe lehine kapandığında türbindeki taraftarlar belki de salonu terk etmeyi düşünmeye başlamışlardı. Fenerbahçe sahada basketbol adına her şeyi yapıyor, Beşiktaş seyrediyordu. Fark bir ara Fenerbahçe'nin lehine 18 sayıya kadar çıktı. 

Devre arası takımlar sahaya döndüğünde beyaz formalı oyuncular aynı oyunculardı fakat üzerlerinde ki formanın Beşiktaş forması olduğunu fark etmiş gibi oynamaya başlamışlardı. 3. Periyot bittiğinde skor 59-59 olmuş, periyot skoru 26-13 Beşiktaş lehine gerçekleşmişti. Sayıca 1500 kişi civarında olan Beşiktaş seyircisi de takımlarının itici gücü olmuş, gürültü açısından 5000 kişilik olmuşlardı.

Maç 80-73 Beşiktaş lehine sonuçlandığında, Erman KUNTER’in yüzündeki mutluluk ifadesini bu yıl ilk defa görüyorduk. Bu nasıl maç yazısı, ikili oyunlar, ribauntlar, oyuncu değişiklikleri, üçlük atış yüzdeleri, top kayıplarından bahsetmeyecek misin dediğinizi duyar gibiyim. Kusura bakmayın bu gece oynanan oyun basketbol gibi oynansa ilk periyotta 27 sayı atan Fenerbahçe’nin maçı 90 sayı üzerinde ve 20 sayı civarında farkla kazanması gerekirdi. Fakat ikinci yarıda oynan oyun basketbol maçı ötesinde onur savaşı şeklinde geçti. Üzerlerinde geçen yılın Avrupa Şampiyonluğu dâhil üç kupalı bir takımın forması olduğunu hatırlayan Beşiktaşlı oyuncular ve KUNTER bu savaşı kazandılar.

Bütçe olarak belki de Beşiktaş’ın yaklaşık üç katı bütçeyle kurulmuş, sakatlanan her oyuncusunun yerini, Avrupa çapında çok iyi oyuncularla takviye eden Fenerbahçe’nin ikinci tur gruplarını son sırada bitirmesi, ligimizi nasıl etkiler bilemiyorum fakat bu sezon Avrupa ligi düşünüldüğünde tam bir hayal kırıklığıdır.

Sonuç olarak Top16 grubunu Fenerbahçe’yi 80-73 yenerek sıralamada rakibini geçen Beşiktaş bu moralini ligimize taşıyabilirse, play off turu için taraftarlarına umut vermiştir. Sezon ortasında hocasını başarısızlıktan dolayı gönderen Fenerbahçe’de ise, play off maçları çok zorlu ve stresli olacak gibi görünüyor.  

 

 
Toplam blog
: 159
: 1303
Kayıt tarihi
: 19.06.12
 
 

1963 yılında Balıkesir'in şirin ilçesi Erdek'te doğdum. Yüksek lisans eğitimimi Dokuz Eylül Ünive..