Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '20

 
Kategori
Spor
 

Onyekuru ve Jesse ile...

Kayserispor için geçen sezon Boldrin ; Tjarron Cherry ve Varela'nın katkıları oldukça fazlaydı fikstür boyunca... Bu üç oyuncu dan Boldrin ve Cherry oyunu şekillendiriyor, Varela tecrübesi ile orta sahaya destek veriyor ; formda bir Umut ve Mensah ile rahatlıkla gol bulabiliyorlardı.

Hem ayağa çabuk oynayan bir takım olmuşlardı hem Cherry 'nin pas kalitesi ve  Tiago Lopez'in ortaları ile karşı sahaya çabuk yayılabiliyorlardı.

Üstelik bir önceki sezon takımın en iyilerinden Ryan Mendez'i göndermelerine rağmen.

Bu sene ise devre arasında önce Prosinecki ile anlaştılar ardından da bir çok yeni yabancı oyuncu ile takıma takviyeler yaptılar.

Sapunaru takıma geri döndü. Fransız stoper Benoit Paulin'i gönderdiler ve takıma gelen Diego Angelo ise bu sefer, Kana bıyık 'ın yerinde yanında oynayacaktı.

Aslında Miguel Lopez, Pedro Henrique ,Kravets ,Lung gibi oyuncular oyuncu kalitesi açısından özellikleri olan oyuncular.

Galatasaray ise az ama öz transferler yaptı. Saracchi'nin alınması ve Linnes'in dönmesi güzel gelişmelerdi ama Luyindama'nın yokluğunda Donk'un katkıları da önemliydi. Yeni bir stoper alınamamıştı.

Buna rağmen  ; Onyekuru ve Jesse ile iki kanada birden hem takviye yaptılar hem de Ömer ,Feghouli ve Adem 'e önemli bir ofans desteği oluşturdular

Dün akşam sahada hem Falcao hem de Andone yoktu. Bu iki oyuncunun yokluğuna rağmen Galatasaray hem Adem 'i iyi kullanmayı başarabildi hem de Emre 'nin yeteneklerinden sıklıkla faydalanabildi.

Kayserispor da ise orta saha ve defans arasında oyuncu paylaşımında ve özellikle sağ kanattan Galatasaray'ın geliştirdiği ataklarda sorunlar gözüktü. Belki Sapunaru forma giyebilse ve Dja dje 'nin yerine daha çabuk ve güçlü bir oyuncu oynayabilse Galatasaray ;  Mariano ile bu kadar sık atak geliştiremiyebilirdi.

Donk 'un atmış olduğu golde Ömer Bayram 'ın katkısı gerçekten çok fazlaydı. Ömer ; takımın pek çok savunma sorununa çare olabildiği gibi asist yeteneği ve mücadelesi ile çok fazla puan kazandıran bir oyuncu. Kısacası kendi takımını saha içerisinde iyi gözleyen ve her yere yetişen oyuncular arasında.

Üçüncü golde de Feghouli'ye adeta al da at cinsinden bir pas attı. Feghouli'nin vuruşu ise bu oyuncunun en sevdiği bölgeler olan ceza sahasının hemen dışındaydı .

Kayserispor hem ortadan Campanharo hem de Pedro Henrique'nin kontraatakları ile iyi pozisyonlar buldu. Takım olarak eksiklikleri vardı ve ilerleyen günlerde Lung, Kravets,Krvzic ve özellikle Mensah'ın dönüşü ile dört tane iyi oyuncuya birden kavuşabilirler.

Galatasaray ; Onyekuru ve Sekidika'nın oyuna girmesi ile oyunda daha fazla topla gözükmeye başladı.

Bu iki oyuncuda Galatasaray'ın top taşıma yeteneği ve topla oynama yüzdeleri açısından olumlu değişimler sunacak oyuncular. Farkları da sahada gözüktü ...

Galatasaray ; Falcao,Jesse ve Onyekuru'yu aynı anda oynatabildiğinde ; daha çok pozisyon bulacaktır.

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..