Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Organ bağışı hayat kurtarır

Organ bağışı hayat kurtarır
 

http://www.cnnturk.com/images/bolumler/hayatabagis21hi.jpg


Organ Bağışı Hayat Kurtarır Kampanya’sı 2007’de müthiş işler başardı. Organ Bağış Kampanya’sı Koordinatörü Oğuzhan Kavaklı’nın öncülüğünde bir çok insanın hayatının kurtarılması sağlandı. Ege Üniversitesi organ bağışı konusunda lider oldu. Medyanın da desteği ile organ bağışları arttı, kampanya büyüdü, büyümeye devam ediyor. 2008’de de Türk insanın kampanyaya gereken desteği vereceğini belirten Kavaklı, “ İnsanımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Türkiye’de bu güne kadar başalatılmış olan en büyük organ bağış kampanyalarından birinin mimarı olan, Organ Bağış Kampanya’sı Koordinatörü Oğuzhan Kavaklı, “ Türkiye’de gerçekleştirilen her üç organ bağışından birisinin Ege Üniversitesi’nde (EÜ) gerçekleştiriliyor. EÜ bu konuda referans düzeyde” dedi.

Türkiye organ bağışı konusunda son yıllara kadar hemen hemen hiçbir şey yapmamıştı. Ancak son yıllarda düzenlenen çeşitli kampanyalarla organ bağışlarında büyük artışlar olduğu gözlendi. Organ Bağışı Kampanya’sının mimarlarından EÜ İ. F. Yrd. Doç.Dr Oğuzhan Kavaklı’nın öncülüğünde ‘ Organ Bağışı Hayat Kurtrır’ sloganıyla çıktığı yolda büyük başarılara imza atarken, Kavaklı yönetimindeki Ege Ajans kampanyaya desteğini artırarak sürdürmüştür.

Koordinasyon Merkezi Yeniden Düzenleniyor

Organ Bağış Nakli Koordinasyon Merkezi’nin yeniden düzenlendiğine değinen Kavaklı, Organ Bağışı Kampanyası hakkında bilgi verdi;

“ EÜ’de gerçekleştirilen operasyonların yüzde 92’si başarılı sağlandı. 2007’de toplam 84 böbrek, 104 karaciğer, 109 kalp ve 5 kişiye yapay kalp nakli gerçekleştirildi. Akciğer nakli konusunda da EÜ’de tüm hazırlıklar yapıldı ancak şuana kadar bu konuda her hangi bir operasyon düzenlenmedi.”

Organ bağışlamanın ülkemizde yeterince yaygınlaşmadığına değinen Kavaklı; “ Hayat, sizden sonra da devam etsin. Yaşam her şeye rağmen devam ediyor ve organ bağışı sayesinde bizi ve sevdiklerimizi daha mutlu bir gelecek bekliyor. İnsanlarımızı bu konuda eğitmeliyiz. Organ bağışının günah olmadığını öğrenmeliler artık” dedi.

Murat AYDEMİR

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..