Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Orta Yüz Germe

Orta yüz germe yüzün merkezinde yer alan yumuşak doku kitlesinin yukarı ve hafif oblik yönde ideal anatomik pozisyonuna taşındığı bir estetik ameliyattır.  
 
Orta yüz bölgesindeki hacim kaybı ve yerçekimine bağlı sarkma yüzü yorgun gösterir, alt göz kapağının hemen altındaki desteğin azalmasına ve göz altının çukurlaşmasına yol açar. Genç yüzlere çapraz açıdan bakıldığında elmacık kemikleri üzerinde tatlı bir dolgunluk vardır, yaşlanma sürecinde bu bölge düzleşir. Orta yüz germe diğer adıyla midfacelift ameliyatı işte bu bölgeyi yeniden hacimlendirerek daha kadınsı bir yüz profilinin oluşumuna katkıda bulunur. Orta-yüz germeyi takiben gözaltı çukurları dolar ve alt göz kapağı daha kısa görünür.  
 
Orta yüz germe ameliyatını çeşitli yaklaşımlarla yapabilmek mümkün. Çoğunlukla alt göz kapağında ve şakak bölgesinde saçlı derinin içerisinde gizli küçük kesilerden orta yüz bölgesine ulaşıp bu bölgeyi kemiğin hemen üzerinden bir bütün olarak hareketlendiriyoruz. Hareketlendirilen doku takiben hem kemik iskelete, hem de şakak bölgesindeki sert bağ doku katmanlarına tespit ediliyor.  
 
Orta yüz germe ameliyatından sonra yüzde 3-6 hafta arasında süren bir şişlik ve alt göz kapaklarında çekik bir görünümün olmasını bekliyoruz. Elbette her iki durum da iyileşme sürecinin sonunda kendiliğinden düzeliyor. 
 
Yüzün yaşlanma sürecinde göz çevresi ve orta yüz bölgesindeki sorunlar yüzün alt kısmı ve boyundaki sorunlardan 10 yıl kadar önce, tipik olarak 30’lu yaşların sonunda ortaya çıkar. Bu nedenle göz çevresi ve orta yüz ameliyatlarını tipik olarak yüz germe ameliyatlarına kıyasla 10-15 yaş daha genç hasta grubunda gerçekleştirilir. 
 
Ancak bazı bireylerde yüz kemiklerinin yapısından ve yüzdeki yumuşak doku yerleşim karakteristiklerinden ötürü çok daha genç yaşlarda da orta yüz ve göz altı problemleri görülebiliyor. 
 
Yüzün merkez bölümünde sönme ve göz altında çukurlaşmadan rahatsız olan ve aktif bir yaşam süren 30-50 yaş arası bireyler orta yüz germe ameliyatı için ideal adaylardır diyebiliriz.  
 
Özellikle 40 yaş üzeri grupta orta yüz germe ameliyatını şakak germe, üst ve alt göz kapağı ameliyatları ile sıkça kombine ediliyor.  
 
Son olarak yaşlanmanın erken dönemlerinde yapılan bir orta yüz germe ameliyatı ilerleyen yıllarda yapılacak olan bir yüz germe ameliyatı açısından bir kısıtlama getirmiyor. Çünkü yüz germe ve orta yüz germe ameliyatları tamamen farklı cerrahi düzlemlerde icra ediliyor. 
 
 
Toplam blog
: 18
: 111
Kayıt tarihi
: 01.01.19
 
 

TED Ankara Koleji mezunudur. Hacettepe Üniversitesi'nde Tıp ve Plastik Cerrahi Uzmanlık eğitimler..