Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '10

 
Kategori
Mizah
 

Ortacalı Kahveci Tahir

Ortacalı Kahveci Tahir
 

Resim: http://img401.imageshack.us/i/cayn.jpg/


Bundan tam 11 yıl önce arkadaşlarla birlikte Kahveci Tahir ağabeyin kahvesinden çay içtik. Verdiğim paranın üstü gelmeyince, “Tahir abi paramı ver de gideyim” dedim.

Kahveci Tahir:
—Bu mekânda para üstü verilmez, dedi.
—E?
—Para verilmezse de istenmez…

Kahveci Tahir’in böyle kuralları olduğunu bilmiyordum. İlk kez başıma böyle bir olay geldiği için arkadaşlara yakındım, “neden böyle garip adamların kahvesine gelip de çay içiyoruz” diye.

Arkadaşlar anlattılar. Günün birinde bir müfettiş Kahveci Tahir ağabeyden çay içer, parasını öder fakat üstü bir türlü gelmez. Müfettiş paranın üstünü isteyince de benim yaşadığım olayın aynısını yaşar, “Pardon” der ve gider.

Aradan yıllar geçer, müfettişin yolu arkadaşları ile birlikte yeniden Ortaca’ya düşer. Kahvaltılık börek alırlar, arkadaşları der ki: “Gidelim bir yerlerde ayran çay içelim.” Müfettiş de arkadaşlarına, “Hiç merak etmeyin, benim burada kahvem var orada ,yer içer para da ödemeyiz.”

Müfettiş ve arkadaşları Kahveci Tahir ağabeyden bol bol ayran, meşrubat ve çay içerler. Tahir ağabey de, “Bereketli bi gündeyim, ne yağlı müşteriler” diye sevinmektedir.

Önce müfettiş arkadaşlarını gönderir. Ardından kendisi ayağa kalkar ve ağır adımlarla yürür. Yerinden fırlayan Tahir ağabey:
—Affedersiniz, para vermeyi unuttunuz.

Müfettiş:
—Ya öyle mi? Hani burada para verilmezse istenmez, paranın üstü de ödenmez idi, yoksa kurallar değişti mi? deyince Tahir ağabey yıllar öncesi müfettişe yaptığını hatırlar ve “Pardon” der.

*

 

 
Toplam blog
: 74
: 1455
Kayıt tarihi
: 24.06.09
 
 

Haydanlı Eğitmen Aziz Doğan'ın oğluyum. Köyceğiz doğumluyum. Isparta Meslek Yüksek okulu muhasebe me..