Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ortadoğu'daki yeni planlar ve Lübnan'daki katliamın devam etmesi

Ortadoğu'daki yeni planlar ve Lübnan'daki katliamın devam etmesi
 

İsrail'in iki askerini kaçırdığı gerekçesiyle Hizbullah'a karşı Lübnan'da başlattığı katliam dünyanın gözü önünde sürüyor. Kimse de çıkıp küçük bebeleri katletmesini engelleyemiyor. Bu dünyadaki ne düzeni? Bir gurubun diger gurubu yok etme çabası mı? Haçlı savaşları mı hortlayacak, yoksa bununla birlikte ABD Dışişleri Bakanın dediği gibi yeni bir Ortadoğu cizilmek için bir kaç evrenin ilk basamakları mı bu katliam?

Irak bir iç savaşa çekilmiş durumda, İran sırada ama ABD sebepsiz saldırmamak için iyi bir sebep arıyor galiba, veya İran'dan çekiniyor. Güçlü Türkiyenin başındaki PKK kozunu kendine göre iyi oynayarak başımızdan terör belasını eksik etmek istemiyor, ama bilmeli ki adalet bir gün ona da lazım olacak, ikiz kule saldırılarında insanların ölmesi, eriyen çelik yığınlarında yok olup gitmesi insanlık için ne kadar üzücü ve kabul edilmesse ABD nin İsrail'in Lübnandaki katliamına göz yumması insanlık sucudur. Öte yandan Suriye de savaş için hazır kıta beklyor.

Neticede Ortadoğuda oynan bu oyunda ezilen, yok edilen, öldürülen hep müslümanlar ne uğruna PETROL uğruna büyük güçlerin bu emellerini egelleyecek hiç bir güç şu anda karşılarında yok,ama silahta da önemli vatan sevgisi karşısında hiçbir güç ilelebet duramaz. Örneğin ABD Irakı işgal etti iş bitti diyenler yanıldığını hala görüyorlar, kayıpları devam ediyor, bu piskolojik durum karşısında bazı ABD askerleri Iraklı 14 yaşındaki kıza tecavüz etmekten bile alıkoyamıyor. Bu da Askerlerin gün geçtikçe psikolojilerinin, ruh yapılarının bozulması ve bunu kendi ülkelerine taşıyıp orda bazı davranış bozuklukları göstermeleri kaçınılmaz.

Neticede savaşın her yüzü insanlık için korkunç manzaralara sahiptir. Asıl olan vatanı savunmayla, katliamı, terörü ayırtetmektir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..