Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '17

 
Kategori
Dünya
 

Ortadoğu ve bitmek bilmeyen kan!

Ortadoğu ve bitmek bilmeyen kan!
 

Her örgüt bir devletin piyonudur...


Yıllardır adeta kan gölüne dönüşmüş olan ortadoğu coğrafyası hakkında ne kadar çok şey biliyoruz? Ortadoğu denince akla neden kan, terör ve savaş gelmektedir? Kan, terör ve savaş islamla neden bağdaşmış durumda?
 
Osmanlı İmparatorluğu’nun hâkimiyeti altında, yüzyıllar boyunca güven ve istikrar içinde bulunan Ortadoğu, Batılı güçlerin müdahalesinden sonra bölündü ve nüfuz alanlarına ayrıldı. Bölgedeki konumlarını güçlendirmek ve çıkarlarını korumaktan başka hiçbir şeye önem vermeyen Batılı güçler, bulabildikleri yerel işbirlikçiler ve taşeronlarla el ele vererek sınırları masa başlarında yeniden belirlediler. Sınırlar masa başında belirlendiği için ortadoğudaki ülkeler her zaman bir savaş içerisinde oldular ayrıca mezhep savaşlarıda emperyal güçlerin ortadoğu için muazzam bir projesi.
 
Sultan Abdülhamid ve Atatürk adlı yazımda az da olsa Abdülhamidin Filistin hakkındaki yorumlarına değindim rivayetlere göre Sultan Abdülhamid, Filistini vermeden önce bu toprakları verdiğimiz zaman kan hiç bir zaman durmayacaktır demiştir ve Sultan Abdülhamidin ileri görüşlüğü gene ortaya çıkmış ne yazık ki ortadoğuda halen kan gövdeyi götürmektedir, yıllardır Suriyede süren iç savaş bize emperyal güçlerin ortadoğuya bakışını göstermektedir.
 
Çıkarcı batılı ülkeler suriye üzerinde adeta bir 3.Dünya Savaşı yapmaktadır, her bir ülkenin desteklediği bir örgüt ve bu örgütlerin sahada birbirleri ile olan savaş ama ne yazık ki bu savaşlarda kaybeden halk oldu.
 
Kan, terör ve savaşı islamla bağdaştırmayı başaran barbar terör örgütleri ortadoğu coğrafyasında adeta cirit atmakta, müslüman olmayanlar bir tarafa müslümanları bile islama karşı bakış açısını değiştiren bu barbar terör örgütleri adeta islamın en büyük düşmanlarıdır.
 
Yeraltı kaynakları bakımından zengin olan ortadoğu coğrafyasında kan ne zaman duracak? Herkesin merak ettiği soru bu, ortadoğu bir yana islam ülkelerindeki kan ve terör ne zaman duracak? İslam dini Osmanlı İmparatorluğu döneminde tek çatı altında birleşmişti ortadoğuda huzur ve refah seviyesinin yüksek olduğu tek dönemdir Osmanlı dönemi.
 
Günümüzde ise islam ülkeleri bile kendi çıkarları için uğraşmakta kimse bu coğrafyada ezilen, öldürülen halkı düşünmemektedir.
 
Türkiye gibi dış siyasette etkin rol oynayan islam ülkeleri ortadoğuyu kan gölünden kurtaracak olan ülkelerdir ama ne yazık ki Türkiye PYD, İran nükleer, Suudi Arabistan petrol peşinde olduğu için halen bu coğrafya da oluk oluk kan akmaktadır...
Ortadoğuyu kurtaracak olan yegane şey islam ülkelerinin birlik içinde olmasıdır.
 
Sağlıcakla kalın.
 
Toplam blog
: 9
: 872
Kayıt tarihi
: 03.08.16
 
 

Kalemim benim yaşam tarzımı yansıtmaz, ruhumu yansıtır... ..