Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

Ortak Payda

12 Eylül darbe sonrasında adeta leblebi sayarcasına 'bir sağ'dan astık, bir sol'dan astık eşitlik olsun diye' diyen Evren'e de alkış tuttu bu toplum, Kıbrıs kahramanı Ecevit'e de, Özal'a da, iki anahtar sözü veren Demirel'e de, Çiller'e de, Yılmaz'a da, Erdoğan'a da..

Dikkat ederseniz her alkış tutulmanın arkasında ekonomik kriz yaşanmış ve uluslararası dolar borsa faiz tuccarları kazanmış. Erdoğan döneminde ekonomik krizin adı konulmamış olsa da, piyasalarda son otuz yılın en zor günlerinin yaşandığını ekonomi verilerinden de anlaşıldığı gibi gerek yıllık enflasyonun yüzde 26'lara yaklaşmasından gerekse iğneden ipliğe her şeyin ortalama abartısız yüzde kırk dolayında zamlanmasından anlaşılabiliyor.

94 ve 2001 ekonomi krizlerinde küresel sermaye rakamlar üzerinde kazanımlarını elde ederken son 10 yılda Suriye ve terör meselelerinden dolayı askeri harcamalarımızdan uluslararası silah tuccarları kazanmış, dolayisiyle ekonomiye olumsuz yansımaları olmuştur.

İki ekonomi krizinde borsa dolar faiz tuccarları kazanırken, Suriye ve terör için silah harcamalarından silah tuccarları kazanmıştır.

Demem şudur ki; her alkış tutulduğunda uluslararası küresel sermaye tuccarları kazanımlarına kazanım katmakta, başta küçük esnaf olmak üzere dar gelirli bütün yurttaşlar -tabiri caizse- maraba gibi küresel sermaye gücüne hizmet etmektedir. Suriye meselesini mesele haline getiren de Amerika'dır, silah tuccarlarına kazandıran da!

Amerika kendi örgütlemiş olduğu terör örgütleriyle Suriye'de mezhepsel çatışmaları yaratıyor bir yandan insanı insana öldürtüyor tıpkı 12 Eylül öncesinde ülkemizde sağ ve sol ideolojileriyle kardeşi kardeşe öldürttüğü gibi, diğer yandan silah tuccarlarını zengin ediyor.

Şimdi birlik beraberlik zamanı. Sağcı solcu söylemleri çoktan tarih olmuştur. Ülkenin silah harcamalarını asgariye indirmek ve müttefikimiz olan Amerika'nın kendi örgütlemiş olduğu ve açıktan destek verdiği terör örgütleriyle askerimizle daha fazla karşıkarşıya gelmemesi için çözüm aramalıyız hep birlikte.

Ülkemiz daha fazla Ortadoğu bataklığına sokularak silah tuccarlarını zengin etmemek için terör meselesini kökünden bitirmek üzere ülkenin aydınından yazarından çizeninden sanatçısına ve sivil örgütlerine kadar herkesin ortak paydada buluşacağı platform oluşturulmalı ve bu gidişe dur denilmeli, aksi halde Amerika dansını etmeye devam edecektir.

Sen ben değil, biz olmalıyız!

Vahşi kapitaizm aile bireylerini çıkar çatışmalarına sürüklediğini, daha sonrasında etnik kimlikler üzerinde ayrıştırmaya çalıştığını göremezsek bir arpa boyu yol almamız mümkün olamayacaktır.

Farklı düşüncelerin farklı dil din ırk ve mezheplerin zenginlik olduğuna herkesin inanacağı bir dünya istiyorsak yol bir tanedir.

Yol dıyalog'dur..

Dıyalog için herkes platform'a!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..