Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '09

 
Kategori
ÖSYS
 

ÖSS adayı ve dersanesi

Sevgili ÖSS adayı kardeşim,

ÖSS ve OKS adayları ile konuştuğumda bana en sık sordukları soru şu olmakta "Hocam Hangi Dershaneye gideyim ?" demekteler. Ben onlara gereken cevabı vermekle beraber aşağıda dershanenin önemine de değineceğim.

Sevgili ÖSS adayı,

Dershane tabii ki dersi dinleyerek öğrenen bir öğrenci için çok önemli bir konudur.Konuyu bir ağızdan duymak, takıldığı konularda bir öğretmene sorma yolu ile öğrenmek, öğrenmenin olmazsa olmaz şartlarındandır.Bu sebepten dolayı da dershaneler, okuyarak öğrenemeyen öğrenciler için büyük önem arz etmektedir.

Sevgili ÖSS adayı,

Dershanenin isminden çok , dershanenin programına uyup uymamak sizin için önem arz etmeli. Çünkü ben inanmaktayım ki, tüm dershanelerin programları öğrencilerin ÖSS veya OKS yi kazanmaları üzerine kurulmuştur. Bir öğrenci en kötü dershaneye bile gitse programını uygulasa, öteki öğrenci ise en iyi dershaneye laf olsun diye gitse ve dershanesinin programını uygulamasa, sınırlarını bilmeden gün boyu arkadaşları ile gezip tozsa , bence programı uygulayan daha başarılı olur. İsimlerden etiketlerden çok öğrenci dershanesinin programına uymaya bakmalıdır.

Sevgili ÖSS adayı,

Sevilerek yapılan bir iş, sevilmeden anne ve babanın zoru ile , aile ve çevre baskısı ile yapılan ama sevilmeyen bir işten daha verimli ve daha üretken daha başarılı sonuçlar veren tutumdur. Sevgi ve bilgi ile yoğrulan bir insan başarıyı mutlaka yakalayacaktır. Sevgisizliğin, ya da hakiki sevgi görememenin ne demek olduğunu ve insan psikolojisi üzerinde etkisini en iyi yaşayan insan olarak sevgi gösteren bir dershanenin sevgi göstermeyen dershaneye göre her zaman bir adım önde olduğunu da rahatça söyleyebilirim.

Sevgili ÖSS adayı kardeşim,

Dershaneden faydalanıp faydalanamamak sana kalmış bir iştir. Dershanelerin elinde sihirli bir değnek yok ki, seni bir ışınlama ile istediğin yere yerleştirsin. Dershane, sizin belirlediğiniz hedeflerinize en kestirme ve verimli olarak nasıl gideceğinizi, bu yolda giderken sizlerin ne gibi şeylere ihtiyacınız olduğunu saptayarak onları vermeye gayret eder. Ama sizler dershaneye devam etmezseniz, dersi dikkatli dinlemezseniz, verilen ödevleri zamanında yapmazsanız o zaman dershanenin size vereceği bir şey yoktur. Konu bu kadar basit işte

Sevgili Kardeşim,

Dershane rehber öğretmenlerinden en azami düzeyde faydalanmaya bakmanız lazım. Sizleri sadece Üniversiteye hazırlayan değil, hayata hazırlayan rehber öğretmenlerinizi de severek onların sizlere verdiklerini alarak size tavsiye edeceği kaynakları okuyarak, size tavsiyede bulunacağı insanlarla, meslek sahipleri ile gidip konuşarak, onlarla sohbet ederek, mesleklerinin zor ve kolay yönlerinden faydalanarak dershaneden azami ölçüde faydalanabilirsiniz

Sevgili ÖSS adayı ,

Senelerden bu yan ÖSS ve OKS derece yapanlarla muhatap olmaktayım ve onlara dershanelerinin ne katkı sağladığını sorduğum zaman , hep yukarıda anlattıklarıma benzer cevaplar almışımdır. Ama ne yazık ki gençler tüketim toplumunun bir ferdi olarak marka düşkünü olduklarından , marka alayım dersken kaliteyi unutmaktadırlar. Kullanma klavuzunu da iyi okumayınca aldıkları üründen fayda sağlayamamaktalar.

Sevgili ÖSS adayı,

Burada anlattığım ürün tabii ki bir dershanedir. Dershanenin sadece ismine bakmışsanız ve onun programını uygulamamışsanız ve uygulamaya niyetiniz yoksa marka başlı başına bir şey ifade etmez sizlere.

Sevgili ÖSS adayı,

Dershanenin verdiği tüm testleri çözmeyen, kitaplarını okumayan, hocalarının ders konusunda tüm önerilerini dikkate almayan bir insan dershaneden ne kadar fayda sağlayabilir acaba size sorarım. Ama ne yazık ki dershanelerin verdiği bu testleri , kitapları çoğu öğrenci okumamakta ve okuyanlarda tabii ki başarılı olmakta derece yapan insanlar olarak hayatta mutluluğu da yakalamaktadırlar. Bu arada aksam tekrarları ve hafta sonu tekrarlarını acaba dershaneye giden öğrencilerden kaç tanesi yapmaktadır acaba? Tabii ki dershaneden hakiki manada faydalanan insanlar.

Sevgili ÖSS adayı,

“emek olmadan yemek olmaz “diyen atalarımız boşuna söylememişlerdir bunu. Sizlerde bunu düşünerek başarının çaba ile elde edileceğini bilmek , iyileşmek için acı ilaçlara muhtaç olduğumuzu unutmayarak dershanenizin programına uymaya bakın.Sokakta gördüğünüz insanların büyük oranı zamanında çalışarak okumadıklarına, dershanelerinin programına uymayan , buna çok pişman olan insanlarla dolu inanın.

Sevgili namzet,

Okullarınızda ÖSS yi yeterince Kazanacak donanımı alamadığınızı ve bunu kendi kendinize de telafi edemeyeceğinizi düşünüyorsanız o zaman ailenizin maddi imkanları varsa dershane başarıya götürecek yegana araçtır size. Bunu iyi anlamanız lazım. Amaçlarına ulaşmak için araçlarını iyi seçenler, bu araçları doğru kullananlar her zaman amaçlarına en kısa zamanda ve verimli olarak ulaşacaklardır. Bunlar tecrübelerle her zaman sabittir.

Sevgili ÖSS adayı,

Başarılı olamayan insanların “ Bize zamanında yol gösteren insan yoktu.” Diye hayıflandığını görmekteyim. Kendilerine yol gösteren insanı buldukları zamanda onlardan kaçıyor gençler.. Okulunuzda öğretmenlerinizden, üniversite tamamlamış komşularınızdan, veya akrabalarınızdan mutlaka ve mutlaka sizlere yol gösteren insan bulunacaktır. Ama siz onların yanına gitmezseniz, onların varlığının farkına varamazsanız , onları çeşitli bahanelerle kendinizden bıktırır, usandırır ve uzaklaştırırsanız o insanlar acaba size nasıl faydalı olabilirler. Sizler yol gösteren insanı bulduğunuz zamanda ona saygı duyarak , onu severek faydalanmaya bakmanız lazım. Dershanelerde sizlere yol gösterecek insan çok bulunur. Şapkanızı önünüze koyarak biraz düşünün.

Sevgili Kardeşim

Bütün bu anlattıklarımdan sonra dershanenizi sevin ve ondan azami ölçüde faydalanmaya bakın sizler çalıştıkça o zaman dershaneniz sizleri daha çok sevecek ve sizlere ilgisi artacaktır. Belki de dershaneniz sizlerin hayatını şekillendirecek en önemli unsurdur da sizler bunun farkına varamamaktasınız

Hepinizi kucaklamaktayım.

Başarı her zaman sizinle olsun.

Ağabeyiniz

TURAN YALÇIN-TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..