Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '18

 
Kategori
Turizm
 

Otellerde Türk Erkeklerine Sapık Muamelesi

Otellerde Türk Erkeklerine Sapık Muamelesi
 

Evet başlık ne kadar sapıkca ve ırkcı geldi değil mi? Mutlaka karşılaşanınız olmuştur. Bir çok  otelde sng bay, dbl bay, trp bay vs konaklama kabul edilmiyor. İşin can alıcı noktası ise şu; Türk baylar tabir yerindeyse damsız kabul edilmiyor. Yani siz kardeşinizle, kuzeninizle, arkadaşınızla tatil yapma hakkınız yok, yapamazsınız. Sizin bu ülkede gay olma özgürlüğünüz de yok. Belki gayim kardeşim sanane? Bu kafayla turizm yapılır mı?

Acentaların web sitelerine bakıyorsunuz genel bilgilendirme veya sayfalarının bir köşesinde tesis 2 bay kabul etmiyor yazıyor. Bu da "damsız girilmez" in kibarcası oluyor sanırım. Bu suça onlar da ortak oluyor. Halbuki biraz işin detayına inseler ki inmeleri lazım böyle bir kural koymamaları gerektiğini ve bunun bir suç teşkil ettiğini anlamamaları için cahil olmaları gerekir.

Peki biraz açarsak bunun anlamı nedir?
    Türkler sapık bir millettir.
    Türkler abaza bir milettir.
    Ve bunu sadece Türkler yapar.

Tesisler elbette kendinlerine göre concept yapabilirler. Mesela sadece muhafazakarlara özel otel, gay lere özel otel, alkollü otel, alkolsüz otel vs vs uzayıp gider.

Siz hiç dünyanın başka bir ülkesinde kendi milletine bu şekilde bakan bir otel gördünüz mü ?

Göremezsiniz. Yok çünkü. Neresinden tutarsanız tutun ciddi suçlar içeriyor.
    Ayrımcılık, Cinsiyet ayrımcılığı
    Seyahat özgürlüğünün kısıtlanması
    Milliyet ayrımcılığı

Her işletmenin elbette kurallara uygun davranmayan müşterileri uyarma ve son aşamada tesisten çıkarma yetkileri bulunmakta iken, doğrudan türk erkeklerini potansiyel sapık ilan etmeleri ve otellere kabul etmemeleri yanlış bir uygulama olup kesinlikle suçtur.

Bu tür uygulamalar aynı zamanda anayasa ve avrupa insan hakları sözleşmesi ile güvence altına alınmış olan seyahat özgürlüğünün kısıtlanması ve aynı metinler ile yasaklanmış cinsiyet ayrımcılığı uygulaması olarak değerlendirilmektedir.

Son olarak bilgi edinme kanunu çerçevesinde bakanlıktan aldığım bilgiler de bu yönde olup (B.16.0.YİG.0.16.00.00-190439) açıkca bu durumun kanıtlandığı belgeler ile bakanlığa şikayet edildiğinde ilgili tesisler hakkında yasal işlem yapacaklarını belirtmekteler.

P.s Otelciler; Booking.com ve expedia gibi online rezervasyon portallarında bu yönde bir kısıtlama getiremedikleri için rezervasyon yapabilirsiniz :)

Otelcilere sorsanız elli tane örnek verirler, belki de haklılar ancak ne olursa olsun toptan suçlu, sapık ilan edemezsiniz. Helel hele sadece belli bir milliyete karşı hiç yapamazsınız. Anayasa ve yasalar size böyle bir yetki de hak da vermiyor.

Harun Sahin

 

 
Toplam blog
: 4
: 529
Kayıt tarihi
: 20.10.11
 
 

Turizmciyim. Siyaset ve futbol ile yakından ilgiliyim. ..