Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '10

 
Kategori
Çocuk Kitapları
 

Ottoline ve Sarı Kedi

Ottoline ve Sarı Kedi
 

Bir de küçük Robert isimli bir fare var kitapta...


İşte size harika bir kitap. Çoğu çocuk kitaplarının tersine, bu kitapta görselleri, metinler destekliyor. Ottoline ve Bay Munroe o kadar ilginç tipler ki, kitapta anlatılan maceranın sonunu merak bile etmiyorsunuz.

Kitap okunduğunda, " Hadi anlat, bakalım. " türden hiç değil. Anlatmayı düşündüğünüzde kitapta geçen temel hikaye çok basit kalıyor. Daha çok Ottoline, Bay Monroe ve Ottoline'ın anne babasını anlatmak geçer aklınızdan.

Kitap, İngiliz yazar ve çizer Chris Riddell tarafından sekiz, on iki yaş grubu çocuklar için yazılmış. Obsever Gazetesinde her pazar karikatür çizen yazar, çizer olmasının nedeninin üzümlü sakızlar olduğunu söylüyor. Böyle güzel bir kitap doping almadan yazılamazdı zaten.

On yaş grubu çocukların kitabı okuduktan sonra söyledikleri bir kaç cümleyi aktarayım. " Harika, çok güzel bir kitap." " Çok beğendim, okuduğum en iyi kitap." " Hayatımın kitabı." " Neden Türk yazarları da böyle kitaplar yazmıyorlar?"...

Bu kitap, bir roman mı, hikaye mi, masal mı karar vermek zor. Daha çok masalımsı bir tadı var. Hayvanların insanlara ait özelliklerinin olması, Ottoline'ın anne babasından gelen kartpostlarda yazanlar masal tarafını kuvvetlendiriyor. Ama kitaptaki hikaye bilindik ve sıradan...

"Ottoline ve Sarı Kedi" adlı kitap 2008 yılında İş Bankası, İş Kültür Yayınları tarafından basıldı. 171 sayfa.

Yazan ve resimleyen, Chris Riddell. Çeviren, Murat Mehmet İnceayan.

Bu serinin ikinci kitabı " Ottoline okula Gidiyor"

Ama ne yazık ki, birinci kitabın yeni baskısı olmadığı gibi, ikinci kitap da basılamadı. Yazık...

Ben her çocuk kitabını beğenmem, beğendiklerimi yazmaya devam edeceğim...

 
Toplam blog
: 22
: 1841
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

5 Ekim'de, sonbaharın güzelliğini görmek için doğmuşum. Öğretmen olana kadar, okumam gereken tüm ..