Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '14

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Ouimet ve Eagle Kanyonlari, Dorion, Kanada

Ouimet ve Eagle Kanyonlari, Dorion, Kanada
 

Ouimet Kanyon, Kanada'nin Ontario eyaletinin Dorion Sehrinde, 100 m derinliginde, 2 km uzunlugunda, 150 m genisliginde bir kanyon. Ouimet Kanyon bir dere yatagi degil. 1 milyon yil kadar once buzullarin hareketinin yada erirken olusturduklari suyun basincinin diyabaz kayalarini ortadan yarmasi ile olusmus. Bolgenin dogal parklarindan biri.
 
En carpici ozelligi kanyonun bitki ortusu. Kanyon tabaninda alpine cicekleri denen kutup ciceklerinden bulmak mumkun. Kutup ciceklerinin dogal yasam alani kanyonun yaklasik 1000 km kuzeyine dusuyor. Kanyon'un son baharda giyindigi renkler ise inanilmaz. Yalniz benim cok sasirdigim nokta Google'in Ouimet Kanyondan haberinin olmamasi.
 
Anlatmak istedigim diger kanyon ise Ouimet Kanyona gore cok daha populer. Ayni sokagin biraz ilerisinde bulunan Eagle Kanyon, turistik bir park olarak kullaniliyor. Bu kanyonumuzun icerisinde belli bir miktar bir su birikintisi mevcut. Ama o da buzullarin olusturdugu benzer bir yapi. Su birikintisi de dere taklidi yapan bir gol. 
 
Eagle Kanyon park, ozel bir isletme. Ciddi bir giris ucreti aliyorlar. Parkin icerisinde iki adet asma kopru ve bir de "Zip line" mevcut. Iki konuda da oldukca iddiali parkimiz. Buyuk koprumuz ve "Zip line"imiz Kanada'nin en uzun asma koprusu ve tek halatli "Zip line"i.. Zip line'in Turkcesini ben bulamadim, onerilere acigim. Sozluklerde teleferik hatti olarak geciyor. Tarzanvari bir teleferik olsa gerek. Bolgenin en ugrak turistik noktalarindan biri. Yolu kuzeye dusen herkesin mutlaka ziyaret ettigi bir yer. Fotograflarina ve Eagle Kanyon hakkindaki her turlu bilgiye internetten ulasabilirsiniz. Ouimet Kanyon ise sadece google degil bolge halki tarafindan da pek reklam edilmiyor. Ozel bitki ortusunu koruma amacli bir cok onlem aliniyor. 
 
Sizinde yolunuz bolgeye duserse her ikiside gorulmeye deger yerler.
 
 
Toplam blog
: 55
: 1472
Kayıt tarihi
: 15.06.14
 
 

Ceyhun Kirimli lisans egitimini Bogazici Universitesi Molekuler Biyoloji ve Genetik Bolumunde tam..