Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '08

 
Kategori
Deneme
 

Öykü yazıyoruz hep beraber

Öykü yazıyoruz hep beraber
 

O nasıl olacak demeyin. Eğer katılımınızı esirgemezseniz el birliği ile yazılmış ilk ortak MB öyküsünü oluşturabiliriz. İstediğiniz zaman, ister sevincinizi, ister hüznünüzü, özgürce fantazilerinizi bu öyküye katabilir, hikayenin ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

Hikayemiz üç kişi üzerine kurulu. Üç kişilik ailemiz Elazığ, Harput’a gitmek üzere İstanbul’dan yola çıkacaklar. Ne zaman ve niçin İstanbul’a geldiklerini bilmiyoruz, niçin Harput’a gitmek istediklerini de bilmediğimiz gibi. Bir de Anadol marka arabalarının olduğunu öyküye katabiliriz. Şimdilik bildiğimiz isimleri. Zeki bey, Zeliha hanım ve kızları Zeynep, üçü de tesadüfen mi alfabenin sonuna kümelenmiş yoksa bunun da bir anlamı var mıdır? Bilmiyoruz. Kişilikleri nasıldır, dertleri, sevinçleri nelerdir, yaşları, kaçtır, aralarında sevgi, kıskançlık var mıdır ve bunun gibi daha onlarca soruya yanıt arıyoruz.

Bütün bunları katılımcıların eklentilerinden öğreneceğiz. Öykünün ilerlemesine katkınız bazen bir kelime, bir cümle olabileceği gibi bazen de 10-15 cümle olabilir.

Sıradan bir ailenin çok sıradan bir seyahat öyküsü var elimizde. Katkılarınızla ne kadar sıra dışına çıkabilecek ve zenginleşecek, neler yaşayacaklar veya hissedecekler birlikte düşünüp birlikte öğreneceğiz.

Yazması kadar okuması da çok keyifli olacak. Öykü geliştikçe adı da kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Katılımcılara şimdiden burada teşekkür ediyorum
 
Toplam blog
: 8
: 1356
Kayıt tarihi
: 03.07.08
 
 

Tarih öncesi yaşamdan, uzaydaki yaşama kadar merak ettiklerim pek çok. Bir süredir okuyucusu olduğum..