Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '21

 
Kategori
Felsefe
 

OYUN İLE KAN DÖKÜYOR

Tarihte İnönü ile Çorçil arasında misafir ortamında geçen eğitim konulu kısa hikayede Çorçil'in eğitmiş olduğu kedisine kahve servisi yaptırmaktayken aniden ortaya çıkan fareyi görünce kedi servis tabağını bir tarafa atarak farenin üzerine zıpkın gibi fırlayınca İnönü 'bakınız efendim eğitim elbetteki önemlidir ama eğitimden önce kişilerin asaleti önemlidir, kedinin görevi fare tutmaktır'..

istediği kadar dünyanın süper cücü olsun gerek asker gücü olarak gerekse ekonmik güç olarak, Amerika'nın işi kan dökmektir kandan beslenmektir tıpkı kedi örneğinde olduğu gibi görevi öldürmektir, üstelik kendi örgütlemiş olduğu terör örgütlerini kullanarak ve tıpkı tiyatro oyunu gibi de ülkeleri oynatmaktan da geri kalmayarak.

Örneğin, Kabil'de en son IŞİD tarafından gerçekleştirilen havaalanı intihar saldırısı ve 100'ün üzerinde insanın hayatını kaybetmesi.

Amerika öyle bir oyun kurgulamış ki hem Taliban hem IŞİD ile Afganistan'ı daha da kana bulayacağı görünüyor.

Peki Amerika'nın güvenliğinde olan havaalanına IŞİD kontröl cihazından kim geçirmiştir? Ben söyleyeyim Amerika'nın kendisi. Yani Taliban da IŞİD de Amerika'nın kontrolündedir.

Dedim ya Amerika'nın işi kan dökmek-döktürmektir.

'Bozuk saat bile günde bir defa doğruyu gösterir' denir. Hiç olmazsa bir kez olsa da insan olabilme erdemliğini gösterebilse Amerika ve masum Afgan insanlarını ülkesine göçmen olarak kabül etse. Olmaz mı. Elbetteki olur güzel de olur ayrıca ama fıtratında böyle bir merhamet ruhunu bulamazsınız.

Elli bin insanın ülkelerinde barındırabileceğini söylüyorlar Amerika'nın sözcüleri. Dikkatınızı çekmek isterim Türkiye beş milyon sadece Suriye'liyi barındırmaktadır.

Taliban'a teslim edilmemelidir Afganistan.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..