Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Özgürlük bunun neresinde???

Özgürlük bunun neresinde???
 

BİZDE BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIZ...


Avrupa birligine girmeye çalışan bizim Türkiye'miz bu günlerde yeni bir yasa tartışması içine girdi. Hem de öyle bir yasaki Fransa hariç dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yasa yok.... Şimdi burdan özgürlükçülere, kendilerine laikligi siper edinenlere ve insan hakları savunucularına sesleni yorum. Madem ki özgürlük var bu ülkede neden başörtüsü yasak. Yok efendim o dini simgeymiş de o yüzden geçin bu ayakları.Türkiyede üniversitelerde boynunda haçla gezen yok mu yani... Şimdi adamın biri başörtüsü takacaksınız mecburidir dese -vay!!! cumhuriyet gittii, aman laiklik nerde... vb.-savunması yapılıyor da başörtüsü takmayacaksın dendiginde niye kimse bişey demiyor. Özgürlük ilkesine ters degil mi. Yani sırf başörtüsü yüzünden kazandıgı ödülü verilmeyen, kazandıgı üniversiteye alınmayan kız kardeşlerimin ne sucu var. Dini yaşamak suç mu.Tabi göz zevkiniz bozuluyo degil mi..

İsteyen istedigini yapsın demiyorum ama ALLAH(C.C.) ın emrini yasaklamak da neyin nesi.. Siz inanmaya bilirsiniz bırakın biz yaşayalım. Hangi ülkede yaşıyoruz kardeşim. Bir zamanlar İslamiyetim temsilçiligini yapan, sırf başörtüsü yüzünden Maraşı kana bulayan Sütçü İmam'ın torunları ne halde şimdi... Üstelik Atatürk'ün annesi de baş örtülü. Hemde Atatürk erkeklere bile şapka giydirmiş ne oldu şimdi Atatürk gerici mi yani. Bırakın isteyen örtünür isteyen örtünmez bu kişisel bi tercih. Üstelik bu dünyanın birde öldükten sonrası var.

Birde felsefik açıdan bakalım. Özgürlük nedir başkasının özgürlügünü kısıtlamadan istedigi gibi yaşama degil midir. Başörtüsünün kime ne zararı var. İsteyen takar isteyen takmaz. Kimseye zararı yok. Devlet ne demek peki ülke içinde huzuru mutlulugu saglamak degil mi. Şimdi bu Yasagın başörtülü kardeşlerimin ve ablalarımın huzuru ve mutlulugunu çigneyen bir yasa olmadıgını savunan varsa bir daha düşünsün............. Saygı ve sevgi herşeyin başıdır.

 
Toplam blog
: 8
: 699
Kayıt tarihi
: 06.10.07
 
 

Doğma büyüme Malatyalı'yım. Anadolu lisesi mezunuyum. Seviyeli, dengeye her zaman önem veren biriyim..