Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Özgüven ile alakalı özgüven veren 10 özlü söz

Özgüven ile alakalı sözleri araştırarak bir çok söz buldum. Bunları okuyarak önce ben faydalandım. Sonra da bulduğum bu özgüven sözlerinin ne anlama geldiğini düşünerek, bana faydalı hale getirmeye çalıştım. En sonunda da sizler ile paylaşarak, paylaşılan bilgi ve sevginin çok  güzel ve faydalı olacağına inanarak, sizlere olan bilgi ve sevgimizi bir kere daha gösterelim dedim.

1.Her ne için olursa olsun sabır, ilk sadmede (sarsıntı, çarpışma)  lazımdır.(Hz.Muhammed) 

Burada bir sıkıntıy  düştüğümüzde, acı haberi aldığımız ilk anda göstereceğimiz sabrın önemine dikkat çekilmektedir. Özgüven sahibi insan da, sıkıntıya uğradığı ilk anda, sabır göstererek, daha gayretle sıkıntı ve sarsıntıları atlatmayı öğütlemektedir. Her şeyde olduğu gibi özgüven sahibi olmakta da sıkıntılara ilk andan itibaren sabır göstermek bizleri her zaman  dünya meşgaleleri ve kötü insanlar karşısında güçlü yapar. Sabır her kapıyı açan anahtardır. Ama ilk musibet anında gösterilen sabır daha değerlidir.

2.Güç ve güveni hep dışarıda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir ve her zaman oradadırlar.( Freud)     

Çok insan, dıştan motivasyon ararlar ve başarılarının ve özgüven sahibi olmalarını dıştaki  insanlar ve olayların sağlayacağını zannederler. Halbuki başarı içten, azim ve gayret etmekle olur. Ben bütün gençlerin başarılı olmasını isterim. Gayret ederim ama onlarda içten heves olmayınca olmuyor. İçten  gelerek gayret edenlere öğretmek kolay oluyor. O yüzden her şey içimizde gizli. Her şey bizde başlıyor ve bitiyor. Çevremizde de başarıya yönlendirecek  arkadaş olursa daha kolay oluyor iş. İçimizle barışık olamıyorsak ne kadar dıştaki şeylerle  barışık olursak olalım başarı göstermekte zorlanırız.

3.İnsan  bir şeyi ciddiye alarak, istemeye görsün hiçbir şey erişilemeyecek kadar yüksek değildir. ( Andersen)

Cumhurbaşkanları, yazarlar, alimler, bilim adamlarının hayatını incelediğimiz zaman  çoğunun yoksulluktan ve imkansızlıklardan geldiklerini görürüz. Ama en büyük zenginliğin özgüven olduğunu görerek bu büyük zenginlikten beslenerek zirveye çıktıklarını, her yenilginin onlar için bir yok oluş değil tecrübe olduğunu görerek, hep yeniden özgüvenle deneyerek  Türkçe deyimle  “yenile yenile yenmesini öğrenmişler” İstemek ve yaptığımız işi ciddiye almak bu yüzden önemli işte.

4. Kendine güvenen insan dünyayı yönetebilir.(Voltarie)

Bunun en güzel örneğini Amerika Birleşik devletlerine tekerlekli sandalyede 3 kere  Cumhurbaşkanı olan Franklin Roosevelt ile Amerika ve Dünyada köleliği kaldıran, engelli olmasına ve çok kere Cumhurbaşkanı olana kadar yenilmesine rağmen Lincoln’un hayatında   görebilmekteyiz. Bu iki insanın hayat hikayesini  “Engellere rağmen Başaranlar, Engelleri Aşanlar” kitabımızda da anlatmıştık. İstemek, özgüven sahibi olmak ve çok çalışmakla    hitabetin önemi ve okumakla bu başarıyı elde eden iki büyük insana selam olsun.

5. Bir Şampiyon olabilmek için hiç kimse size inanmadığında kendinize inanmanız gerekir.(Ray  Robinson)

Engelli olarak hayatımıza devam ederken kimse bizi Üniversite kazanacağımıza ve okuyacağımıza ailem ve öğretmenlerim dahi inanmazdı. Ben başarılı olacağıma inanınca ve bu konuda gayret gösterince, başka insanlar inanmasa da bizim inançlarımız  müthiş özgüven verdiğinden hayatta başarısızlıklar başarıya dönüşebilir. Bunu yaşayan insan çoktur. Önce  inanmak, sonra da inancımızı hayata geçirerek ve bu yolda başkalarından daha çok gayretle çalışmak başarılı olmak için şarttır. Başkalarına sık sık  “bana inanmıyor musun, bana güvenmiyor musun?” diyerek alacağımız cevaplar ile hayal kırıklığına uğramaktansa  “ben kendime güveniyorum” diyerek her zaman sevinç yaşamak da bizim elimizdedir.

6. Biz kendinize inanırsanız başkaları da  size inanacaktır ( Goethe)

Biz başaracağımıza dair kendimizi inandırırsak ve başarırsak zamanla en yakın çevremizden başlayarak herkes de bizlerin başarısına inanmaya başlayacaktır. Arada bizimle alay eden, kıskanan olsa da onlardan uzak kalarak başarılı olmaya devam edince hayatın güzelliklerini ve başarılı olmanın ne güzel şey olduğunu gördükçe bizler de yaşama sevinci gelecektir mutlaka.

7.Kararlılık keskin bir bıçağa benzer. Bir kerede dümdüz keser. Kararsızlık ise kör bir bıçak gibi kestiği her şeyi parçalar ve yırtar( Jan Me Keithen)

Özgüven sahibi insan başarılı olacağına inandıktan sonra hemen   harekete geçerek    olumsuz  düşünce  ve  engellere set çeker ve başarıyı yakalar. Çevresinde her söylenene  kulak asan ve “başkaları ne der” sözüne  fazla önem veren insan ise hep karasızlıkla hem sinirli ve öfke ile sadece kendisine zarar verir. Bu yüzden  başarılı ve özgüven sahibi  insanların bir özelliği de hızlı karar vererek hareket etmelerinde  yatar.

8. Olgun insan güzel söz söylemesini bilen değil, söylediğini yapan ve yapabildiğini de söyleyen insandır.( Konfeçyüs)

Olgunluk çoğu zaman yaş ile değerlendirilir. Ama olgunluk yaş ile değil baş ile alakalı olup, insanın nerede ne zaman neyi konuşacağını ve davranacağını bilmesinden meydana gelir. İnsan dili ile değil hayattaki davranışı ile  değer kazanır. O yüzden derler ki ; “dil yalan söyler, beden yalan söylemez” dili ile vücut dili uyumlu  insan, olgun ve lider olan ve izlenen çevresine de hayranlık uyandıran insan  olur.

9. Kaderiniz kara  anınızda  biçimlenir. (Anthony  Robbins)

Burada demek istenen hızlı ve doğru karar veren insan başarılı olacağından “kaderi böyledir” diye algılanır. Kader vardır ama anlayana. Çok zaman başarımızın sınırlarını kader olduğu kadar bizim özgüvenle harekete geçmemizde kaderimizin sınırlarını zorlar. Anlayana.

10.Ben bir işle nasıl meşgul olacağımı düşünmem. O işe neler mani olur diye düşünürüm. Engelleri ortadan kaldırdın mı iş kendiliğinden yürür. (Mustafa  Kemal  Atatürk)

İnsanın amacı kendi yolunda engelleri kaldırmak olduğu kadar sevdiklerinin yolundaki engelleri de kaldırmak olmalı ki başarıyı yakalasın. Engelleri önemsemediğimiz ve onlarla mücadele ettiğimiz zaman işlerin daha rahat yürüdüğünü ve sorunların kolayca çözüldüğünü görürüz.  

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..