Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

Özgüven ve şuç

Özgüven ve şuç
 

Girme zulmün gölgesineKoy cellat iplesin seniTeslim olma düşmanaÖl dostlar ansın seni


Günlük gazeteleri okurken ilginizi çeken haberlere takılırsınız. 17.04.2008 tarihli Cumhuriyet Gazetesinin birinci sayfa da verdiği bir haber de "Özgüven 'Suç' işlemeyi sürdürecek" başlıklı haber de bunlardan biri. Haberi özetleyerek aşağıda MB yazar ve Okurlarının dikkatlerine ve görüşlerine sunuyorum.

Sosyal belediyecilik çerçevesinde hizmet ürettiği ve insanların yaşam kalitesini artırma isteğiyle İzmir/Dikili de Halka 10 tona kadar suyu ücretsiz dağıtan, ekmeği 25 kuruşa satan, Sağlık hizmetini parası olana 1 YTL. bunu da bulamayana ücretsiz sağlayan, tüm bu uygulamaları nedeniyle "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle suçlanan Dikili Belediye Başkanı Sn. Osman ÖZGÜVEN; "Belediyeciliğin sadece altyapı hizmeti üretmek olmadığını, Sosyal anlamda, artı değer üretildiğini ve bu anlayışla yola devam edileceğini" söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürüyor;

İlçede hem su tasarrufu sağlamak hem de halkın üzerindeki maddi yükü hafifletmek adına 10 tona kadar suyun ücretsiz kullanımı sağladıklarını vurgulayarak "Bu uygulamanın sonunda halkın suyu daha tasarruflu kullanmaya başladığını" belirten ÖZGÜVEN, bunun yanı sıra toplu ulaşımı ücretsiz yaptıklarını, öğrencilerin okul kapısına kadar bırakıldığını belirterek devamında şunları söylüyor. "Evine bir ekmek yerine iki ekmek alan kişi, sanırım Belediyeden şikâyet etmiyordur. Hastanede cebinde parası olmadığı için tahlil yaptıramayan kişi, ücretsiz sağlık hizmeti karşısında tepki göstermiyordur. Bizim anlayışımıza göre parası olana değil, tüm yaşayanlara sağlık ilkesi esastır. Bu çerçevede sürdürdüğümüz, Sosyal Belediyecilik anlayışımız kesintisiz biçimde devam edecektir. İlçede yaşayan insanların yararına yaptığımız bu uygulamalar suç ise açıkça söylüyorum suç işlemeye devam edeceğim."

Dikili Belediye Başkanı Sn. Osman ÖZGÜVEN'in uygulamalarına bir yurttaş olarak katılmamak mümkün değildir. Vatandaş olarak vergimi veriyorsam, Devlete olan görevlerimi yerine getiriyorsam, Devlet'ten de beklentilerim olacaktır. Bunlarda; Verdiğim vergilerin karşılığı olarak ücretsiz Sağlık, Eğitim, Güvenlik ve Adalet hizmetleri olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinde Sosyal Devlet ilkeside vardır. Bu ilkeyi, Yönetim erkini elinde bulunduranlar gâh uygulamıştır gâhi uygulamamıştır. Günümüze bakacak olursak; Özellikle 24 Ocak 1980 Ekonomik kararları ve devamında IMF ile Dünya Bankasının ülkemize uygun gördüğü ekonomik politikalar sonucu Sosyal Devlet ilkesi giderek aşınmış ve hatta yok olma noktasına gelmiştir.

Ülkemizin hem Merkezi Yönetimleri hemde Yerel Yönetimleri yıllardır uyguladıkları gıda ve yakacak yardımı paketlerini hepimiz biliyoruz. Şu ana kadar bu uygulamalardan dolayı "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle suçlanan bir yönetici görmedik, duymadık. Bura da, Eğer Sn. Başkan ÖZGÜVEN sırf bu yardımlardan dolayı suçlanıyorsa bir çifte standarttan bahsetmek mümkün olacaktır. Bahsedilen yardımlardan dolayı suçlu sayılmak gerekiyorsa şu anda ülkede suçsuz Belediye Başkanı yokturdur. Onlara da işledikleri bu suçlardan dolayı soruşturma açılmasını beklemek hakkımızdır diye düşünüyorum.

Ülkemize yıllardır dolaylı dolaysız saldırılar olmaktadır. Ülkemizin Üniter yapısına, Ulusal çıkarlarına, Aile yapısına yapılan açık saldırılardan biri olsa gerek bu uygulama. İnsanların kendilerine olan güveni yok ederek, Özgüvensizleştirmek midir? amaç.

Yasalara aykırı davranışın, cürümün tabiki suç olduğu gerçeğini bilmeliyiz, Törelere, ahlâk kurallarına aykırı davranışında.

Eğer, Dikili Belediye Başkanı Sn. Osman ÖZGÜVEN objektif kriterlere göre suçlanmıyorsa; Ben ve benim gibi düşünenler de bu yanlış uygulama ve çifte standart tarifelerine karşı koyarak " suç işlemeye" devam edeceğiz.

Şiir:Ömer ÖNEREN
Resim:Dikili Belediyesi Web Sitesi

 
Toplam blog
: 22
: 2094
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

1957 Kars doğumluyum, Anadolu Üni. İşletme Fak. işletme bölümü mezunuyum. Kitap okumak, halk müziği ..