Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Palyaçonun şeftali kurabiyesi

Palyaçonun şeftali kurabiyesi
 

ŞEFTALİ KURABİYESİ (alıntı)


Bu pastayı yapan kişiye palyaço ismini verdiğim için onun adını kullandım. Palyaço çok marifetli bir kişi. On parmağında on hüner. Bize geldiğinde şeftali pastasını yapmadan gitmez. Birlikte yapmamızı önerdi, becerebilirsen ben palyaçoluktan istif edeceğim dedi. Ve becerdim. Şeftali pastasını herkes değişik şekilde yapıyor, kimisi ortasına kakaolu puding koyuyor vs. Öğrendiğim bu tarif çok pratik.

 

YAPILIŞI;

1 yumurta, 1 su bardağı şeker, 3 kaşık tereyağı, 1 fincan sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya, alabildiği kadar un yoğrulup kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Biraz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar yuvarlanıp, yağlanmamış tepsiye dizilerek 180 derecede ısıtılmış fırında Pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kurabiyeler 2 ye bölünür ve altı oyacakla oyulur. Bir tencerede 1 su bardağı süt, 2 kaşık un, 1 paket vanilya, 2 çorba kaşığı şeker hepsini karıştırarak, çocuk maması kıvamında muhallebi pişirilir. Hafif ılınınca oyulan kurabiyelerin içine doldurulur. Kurabiyelerin ortasına badem koyulur ve 2 kurabiye birbirine yapıştırılır. Diğer bir kapta 1 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı kırmızı şeker boyası ve su ile karıştırılır. Kurabiyeler teker, teker boyalı kırmızı suya batırılır sonra toz şekere bulanarak servis tabağına dizilir. Ortaları kürdanla delinip şimşir yaprağı veya istediğiniz bir yaprak konularak servise sunulur. Afiyet olsun. Bazı kişiler 2 renkli boya kullanıyorlar, sarı, kırmızı boyalar. Ben kullanmadım.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..