Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Panorama

Panorama
 

<ı>Beşiktaş

<ı>

Siyah beyazlılar Ankara deplasmanından da üç puan çıkarmayı, öyle veya böyle, başardı ve liderliğini sürdürüyor. Ancak Beşiktaş’ın oyuncularından mı yoksa maçlarının genel havasından mı bilinmez ama takım şampiyonluğa giderken önemli bir eksiği varmış hissi uyandırıyor. Elbette bahsettiğimiz son 12 maçının 11’ini kazanmış, ne kadar geç de olsa kadrosunu belli ölçüde oturtmuş ve şu an ligde lider konumunda olan bir ekip ama adını tam olarak koyamadığım bir nedenden Beşiktaş’ın önümüzdeki yakın haftalarda takılacağını düşünüyorum. Bu düşünceye en büyük kaynak elbette her maçta rakibe fazlasıyla pozisyon verilmesi ve net gol pozisyonlarından da Beşiktaşlı oyuncuların yararlanamaması. Sezon sonunda elbette Beşiktaş şampiyon olabilir ancak genel görüntü Beşiktaş’ın her an puan kaybına açık olması şeklinde.

<ı>

<ı>Galatasaray

<ı>

Son iki lig maçında gol atamayan Galatasaray kendi evinde güçlü ama deplasmanda bir o kadar sıradan oynayan rakibi Kayserispor’u mağlup ederek hem zorlu bir maçı kayıpsız geçti hem de kıran kırana devam eden yarışta avantaj yitirmedi. Bu maçta Kayseispor’un puan kazanabilmesinin tek yolu ilk yarım saati gol yemeden atlatmaktı ancak bu sürede yenen iki gol üç puanın ev sahibi sarı kırmızılara geldiğini ayan beyan ortaya koydu. Son dakikalarda konuk takım gol bulacak pozisyonları yakalasa da Mehmet ve Gökhan’ın kötü gününde olmaları bu pozisyonları sonuçsuz bıraktı. Fenerbahçe’deki Deivid misali Sabri bugün oynadığı oyunla kafalardaki ezberi, bu tür ezberlerin yanlış olduğunu bir kez daha göstererek, bozdu ve taraftarların futbolcularına ve teknik adamlarına sahip çıkmaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

<ı>Fenerbahçe

<ı>

Sevilla fatihi Fenerbahçe için sadece bu maçın değil bundan sonra hiçbir maçın eskisi gibi olmayacağını geçen hafta belirtmiştim. Sevilla maçından önce olsa muhtemelen çok zorlanacak olan Fenerbahçe, çeyrek final rüzgârını da arkasına alarak zor durumdaki rakibini sadece skor olarak değil oyun olarak da sahadan sildi. Alex için artık ekstra söz söylemeye gerek yok zira kaptan yine galibiyetin baş mimarıydı. Diğer taraftan da Deivid ve özellikle Uğur’daki performans artışı takıma doğrudan yansımaya devam ediyor. Konsantre olarak oynanan 80 dakikada Manisa ekibine pozisyon şansı dahi vermeden attığı kadar da kaçıran Fenerbahçe, son 10 dakikadaki rehavet neticesinde rakibine bir gol izni tanıdı. Bundan sonra Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçı öncesine kadar aynı hızla ve çıkışla yoluna devam edecektir ancak o maç yaklaştıkça konsantrasyon eksikliğine bağlı puan kayıplarına Ziko’nun, çok da büyük çaplı olmadan, kadro değişiklikleriyle çözüm bulması gerekecektir.

Ve Sivasspor

Liderle arasında sadece 1 puan fark olarak son 9 haftaya giren Sivasspor’un sadece bu başarısı bile başlı başına takdir edilmesi gereken müthiş bir iş. Daha önceleri Gençlerbirliği, Bursaspor, Gaziantepspor ve en son V.Manisaspor bu derecelere yaklaşmış ancak hiç biri işin sonunu getirememişti. Bugün nasıl Fenerbahçe’nin gerek kadro gerek bütçe olarak geride kaldığı rakipleri ile Şampiyonlar Ligi’nde canla başla mücadele etmesini tüm Türkiye olarak alkışlıyorsak Sivasspor’un da aynı şartlar altında ligimizde büyük takımlara karşı başarı elde etmesinden dolayı kutlanması gerekiyor. Bugün Ankaragücü’nü mağlup ederek zirveden kopmayan “yiğidolar” önümüzdeki hafta da kendi sahalarında Manisaspor’u mağlup edecek ve düşünceme göre son haftalara kadar bu yarışın içinde kalacaktır. Sezon sonunda ipi göğüsleme olasılıkları bugün matematik olarak Fenerbahçe ve Galatasaray ile eşit görünse de son haftalarda takımın üzerinde iyice artacak olan baskı kırmızı beyazlıların en zorlu rakibi olacak. Geniş baktığımızda belki Şampiyonlar Ligi’nde büyük takımlarımız kadar başarılı olamaz ama ilk dört takım içinde futbolumuzun gelişmesine en çok katkı sağlayacak şampiyonluk Sivasspor’un şampiyonluğu olacaktır. Hem büyükler için çok ciddi bir ders hem de başta Trabzonspor olmak üzere diğer Anadolu takımları için mükemmel bir örnek olacak bu şampiyonluk bu anlamda futbol ile ilgili herkese büyük fayda sağlayabilir. <ı>

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..