Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '18

 
Kategori
Dünya
 

Papaz Bahane Dolar Şahane

Papaz Bahane Dolar Şahane
 

"Rusya'dan S-400 almaktan vaz geçin, S-35'leri biz verelim"

İmza; Amerika Birleşik Devletleri

Dünya ekonomisini elinde barındıran küresel sermaye gücü bizim gibi gelişmekte olan ülkelerle öyle stratejiler geliştirerek oyunlar oynuyorlar ki aklımız hafızamız almıyor.

İşte örnek dolar kuru meselesi..

Komplo teorileriyle küresel sermaye son 20-25 gün içinde dolar üzerinden kazanması gereken kazanımı elde etti etmeye de devam ediyor yapay krizler oluşturarak. Vatandaşın cebindeki para gıdım gıdım eriyorken hamaset devreye giriyor ve milli duygular kabarmaya başlıyor.

Küresel sermaye bir yandan dolar-borsa-faiz üçgeninden büyük kazanımlar elde ederken diğer yandan 'kar garantili yatırım' adı altında köprü yol hastane gibi yatırımları tercih ettiğini görüyoruz. İhale sözleşmeleri gereği taahhüt edilen miktarın altında gelir söz konusu olduğunda vatandaşın cebinden ödendiğini hepimiz biliyoruz. Piyasadaki ekonomik krizin nedenlerinden biri de hazine garantili yatırım projesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.

Küresel sermaye CIA işbirliğiyle öyle algılar oluşturuyor ki ülkenin beka meselesine kadar durumu öne çıkarıyor. Mesela 15 Temmuz kanlı darbe girişimi buna bir örnektir. CIA 15 Temmuz'u gerçekleştiriyor ve yağdan kıl çeker misali amacına ulaşıyor.

Amaç, beka algısını oluşturmak ve vatandaş beka algısı üzerinde yoğunlaşırken yapay ekonomik kriz üzerinden elde etmek istediği dolar kur artışıyla amacına ulaştığını görüyoruz. Dolar deyip geçiyoruz ama hesaplar büyük azizim!

Aynı şekilde S-400 ve S-35'ler için de benzer şey söz konusudur. ABD ve Rusya kolkola silah satışlarını düşünürken gene beka sorunu ortaya atılmakta ve oyun kısırdöngü şekilde devam etmektedir.

Papaz bahane dolar şahane..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..