Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '20

 
Kategori
Sosyoloji
 

Papaz Kural Dinlemedi

Yeni yeni bahsetmeyi bıraktılar kocaman kocaman profesörler ´maske´ konusunu. Tamam virüsten korunmada önemli bir aparat olduğunu ilk günlerde vatandaşa çok iyi anlattılar. Bir gün, üç gün, beş gün tamam ama üst üste bir ay boyunca maskeden bahsetmek biraz fazla bana göre. Program boyunca üç saat dört saat sadece maske konuşulur mu koronavirüs sonrasında ülkede ve dünyada ne şekilde değişimler söz konusu tartışmaları dururken.

Maske şöyle kullanılmalı,

Maske yerine kaşkol kullanılsa olur mu..

Maske PTT aracılığıyla mı gönderilmeli yoksa eczaneler tarafından mı dağıtımı yapılmalı..

Maske yıkanabilir mi..

Sağlık Bakanlığının takdire şayan çalışmasını bir kez daha kutlamak isterim. Tedbirler konusunda olsun sağlık hizmetleri konusunda olsun çok iyi.

Virüs tedbirleri kadar virüsten sonra ülkenin ve dünyanın geleceğini tartışmalarını istiyoruz ekonomistler ve sosyologlar, sosyal bilimciler tarafından.

Bir defa şunu söyleyelim, virüsten sonra normal yaşam standardına geçilse de hiç bir esnaf Ocak ayına kadar piyasanın açılmasını beklememeli.

Aynı şekilde dünya için de geçerli.

Dünya için koronavirüs sonrasında önemli değişimler söz konusu. Geçen gün televizyon haberlerinde, AB ülkelerin birinde bir kilise papazının ´koronavirüsün gücü Tanrı´nın gücünden güçlü değildir´ diyerek sosyal mesafe kuralını ihlal ederek kilise ibadetine devam etmiş ve sonrasında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti haberini izlemişsinizdir.

Bütün dinlerdeki kurallar, insanların o çağlarda doğru, adaletli ve namuslu insan olmaları adına konulmuştur.

Hiç bir dinin koronavirüse çare bulamadığını ve bilimin ışığında bulunmaya çalışılan ilaç ve aşı ile çözüm bulunacağını tüm dünya aynı düşüncede birleşmiştir. Dolayisiyle koronavirüsten sonra elbetteki bıçak keser gibi değil ama kademeli olarak dünyada ateizm felsefesine doğru yöneleceğini öngörebiliriz.

Bu yönelişi kapitalizm sistemi gerçekleştirecektir. Kapitalizm, altmış-yetmiş yıl boyunca din (bütün dinler dahil) eksenli politikalarıyla insanları sömürmüş ve doğayı hünharca kullanmış. Virüsten sonra kapitalizm din eksenli değil sözümona insan odaklı sistem ile sömürmeye devam edecektir ama iinsan kendisiini daha öne çıkaracaktır.

Bu değişim Tramp´ı desteklemeyen Hristiyan inancına sahip güçler tarafından gerçekleştirileceğğini düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..