Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Para Kazanmanın Yolları

Ülkemizde milyondan fazla küçük işletme var, kendinize yatırım yapmak esnek çalışabilmek Başarılı bir kariyer sahibi olabilmek bunların tamamı için kendi küçük işletmenizi kurun işte adım adım işletme sahibi olmanın önerileri. Şimdi Küçük Bir İşletme sahibi olmak için atılması gereken 6 adım var. Her seferinde bir adım atın, adımlarla başarılı küçük işletme sahibi olabilirsiniz.

1. Adım: Araştırmalarınızı Yapın
Öncelikle Muhtemel İş fikrinizi Hayata Geçirmeye karar verdiğinizi varsayalım Bu Fikirleriniz ile ilgili olarak Faaliyet göstereceğiniz Bölge , bu bölgenin kültürel yapısı alışkanlıkları gelir düzeyi gibi konularda araştırma yapın bilinmesi gereken her iş doğru zaman ve doğru yerde başarılı olacağıdır. Örneğin Doğal gaz Olan bir Semtte Kömür satmayın veya Çok Yağmur yağan bir yerde Yazlık terlik satmayın bunun ve bunun gibi durumların analizini iyice yapın

2. Adım: Bir Plan Yapın
“İş fikrinizi gerçeğe dönüştürmek için bir plana ihtiyacınız var. Bir iş planı , iş yerinizi kuruluş aşamasından başlayacak iş büyümesine kadar işe yön verecek bir plandır ve tüm yeni işletmeler için bir zorunluluktur. Faaliyetiniz Ne ile İlgiliyse Gerekli Olan Mal Demirbaş Taşıt gibi Sabit Kıymetlerin izi Nasıl Nereden Temin Edeceğinizi Ucuz ve Kaliteli Malzemelerin Nerelerden Sağlanacağı Kimlerle İrtibat Kurulması Gerektiğini Ne kadar Nakit Sermaye harcayarak ne kadar borçlanacağınız malları stoklu mu yoksa stoksuz mu temin edeceğinizi planlayın ve bunu Gibi Konularda Bir Detaylı plan yapın tüm bu şartlar oluştuktan sonra işletmenin kuruluş aşamasına geçebilirsiniz.”

3. Adım: Finansınızı Planlayın
Para kazanmanın yollarından biriside “Küçük bir işletmeye açmak için çok fazla para harcamanız gerekmez, ancak bir miktar kâr elde etmeden önce işletmeniz devam eden giderleri karşılama yeteneği yanında bazı kuruluş  yatırımları da gerekecektir. İşletmeniz için kuruluş  maliyetleri (lisanslar ve izinler, ekipman, yasal ücretler, sigorta, marka bilinci oluşturma, pazar araştırması, envanter, ticari marka oluşturma, açılış etkinlikleri, mülk kira ödemeleri vb.) bunların Yanı sıra işinizi en az 12 ay boyunca (kira, kamu hizmetleri, pazarlama ve reklam, üretim, malzeme, seyahat masrafları, çalışan maaşları, kendi maaşınız vb.) devam ettirmeniz gerektiğini bilerek Gerekli parayı Nerden Ne şekilde temini konusunda geleceği yönelik planınızı oluşturunuz.” Bu finansmanı çeşitli yollarla sağlayabilirsiniz örneğin Küçük işletme Banka kredileri Devlet Tarafından Sağlanan Küçük işletme hibeleri Kosgeb-Ekonomik Birimleri Faizsiz ve Düşük Faizli İşletme Kredileri Nakit Borç Veya Kar Ortaklığı işletmenin devamı için mutlak suretle kuruluş sermayesi dışında yedekte bekleyen bir kötü gün sermayenizi mutlaka finanse edin..

4. Adım: Bir Firma yapısı Seçin
İşletmenizi şahıs firması mı, ortaklık mı, limited, anonim şirket veya diğer türdeki şirketlerden hangi olacağını belirleyin . İşletmenin varlığını şirket türü doğrudan etkileyecektir. Bu türlerini kendi özgü Vergi yükümleri farklı her türün işin niteliğine göre olumlu yada olumsuz yönleri mevcut olup sizin işletmenize en Uygun Şirket Türünü şeciiniz vergi kaydı lisans ve izin gibi resmi evrak işlerini halledin İlk şirket seçtikten sonra işletmeniz büyüdükçe ve değişim ihtiyacı duyduğunda yapınızı yeniden değerlendirip değiştirebilirsiniz.

5. Adım:Olumlu İmaj Oluşturma Reklam
“İşletmenizi tanıtın bunun için tanıtım broşürleri hazırlatın kampanyalar yapın sesli görsel şölenlerle insanların ilgisini çekin ilk 1 hafta maliyetine satış yapın işletmenizin tanınırlığını arttırarak kendinizi onlara kabul ettirin bu yönde yapılmış olan her türlü etkinlik tüketicinin gözünde bir yer edinmenize yardımcı olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus buna benzer olumlu imaj oluşturma çabaları sırasında abartıya kaçmadan zamanında bitirilmeli ürünlerle ilgili yanıltıcı bilgi ve fiyat kesinlikle verilmemeli müşteri kazanma adına yapılan bu tür davranışlar tüketici gözünde güven sarsılmasına sebep olacaktır.”

6. Adım: Sabırla Bekleyin
“Bekleme işi bu sürecin en en önemli parçalarında biridir. Öncelikle iş yerinizi bir bebek olarak düşünün kurulumuna harcadığınız emek ve zamanı doğrum sancısı olarak hayal edin önce büyümesini sonra yürümesini sonrada koşmasını bekleyin en az 6 ay zarar edecek şekilde kendinizi hazırda bulundurun 6 ay iyi 1 yıl arası kendi kendine yetmeye başlayana kadar bekleyin moralinizi hep yüksek tutun sizin enerjiniz işletmenin performansına doğrudan etki eden faktördür bir kaç ayın kötü geçmesi demek her şeyin kötü olacağı anlamına gelmez ani kararlar almaktan kaçının”

 



mavimorfikirler

 
Toplam blog
: 16
: 342
Kayıt tarihi
: 03.07.18
 
 

İş deneyimleri ve gelecekte yapılabilecek işler hakkında yazılar yazmayı düşürünere bu blogu kurd..