Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '18

 
Kategori
Magazin
 

Paragöz

Paragöz
 

Bir kaç ay önce 'Yavuz Bingöl Okullarda bağlama ve dersinin verilmesi için girişiminde bulunarak yetkililerden onay almasına ülke adına sevindiğimi ifade eden yazıyı kaleme almış ve Bingöl'e destak vermiştim

Dün bi baktık, Milli Eğitim ve Yavuz Bingöl Sanat Merkezi arasında bir protokol imzalandığını ve okullara ensrüman dağıtımına Kars'tan başlandığını öğrendik.

Proje kapsamında yurt genelinde 3008 okula 3008 piyano ve 84 bin 290 bağlama dağıtılacağı duyuruldu.

Merhum Ali Çevik öğretmenimiz müzik dersini sınıflara kendi mandolin enstromanıyla verirdi o dönemin imkansızlıkları nedeniyle.

Şimdi her okula yani 3008 okula piyano ve bağlama'nın dağıtılacak olması bir sanatsever olarak büyük bir keyif duduğumu ifade etmek isterim ama Yavuz Bingöl Sanat Merkezi tarafından bu enstrümanların karşılanmasına da üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum.

İktidarla taban tabana siyasi görüş bağlamında tamamen zıt olduğunu bildiğimiz Bingöl'ün böyle bir projede öncülük yapmasına ilkelerine ters durum olmuş olsa bile sanat'a olan duyarlılığını topluma aktarmak istediği için güzel yolda olduğunu savunuyorken, dünkü haberden sonra onun da ne kadar kapital bağımlısı olduğunu gördük.

İşin içinde Yavuz Bingöl Sanat Merkezi girmeseydi 'aferin'i' hak ederdi..

Bir çuval inciri döktün etrafa saçtın Bingöl. Düşünsene o incirler yarım saat içinde ne hale geleceğini.

Paragöz adamsın veselam..

Diyeceksiniz ki; 'ideal meselesi başka, okullara enstrüman dağıtımını sağlamak başka!'..

Yok öyle bir şey.

"Yavuz Bingöl Sanat Merkezi' tarafından değil de bir kooperatif kurularak söz konusu enstrümanların dağıtımı yapılıyor olsaydı gene Bingöl'ü takdir etmeye devam edebilirdim ama çıkarı doğrultusunda hareket etmeye çalıştığı için artık gözümde sanatçı bile değildir.

TRT ekranlarında müzik bağlamında Yunus Emre, Pir Sultan Abdal gibi değerleri öne çıkarmakla güzel işlere imza attığını düşünürken kendi sanat merkezini bu projede yer alması demokrasi trenine binmek gibi bir şey.

Varmak istediğin yere varıyorsun Bingöl bey..

Para durağı, az sonra..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..