Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '06

 
Kategori
Otomotiv
 

Park parası

Park parası
 

Evinin önüne park edenden otopark ücreti alınmasını öngören tasarı Bakanlar Kurulu' nda imzaya açıldı. Sokak vergisi miktarını belirleme yetkisi de belediye meclislerine bırakılıyor.

Belediye meclislerinin belirleyeceği yoğun trafikli sokaklarda aracını park edenlerden saat başına 2 YTL, üç saatin üstünde ise 7 YTL alınacak. Evi bu sokaklarda olanlar da park ücretini ödeyecek.

Bizim sokaktaki, yol üzerindeki araçları üşenmeden saydım 30 tane, günde 2.000 YTL toplanır. Aylık ,senelik geliri siz yapın.

İnşaat yapılan binaların projelerinde, park yeri olarak gözüken yerlere park yapılmıyor. Binalara yapılması gereken park yerleri yapılmadığı için de , park sorunu her geçen gün sorun olmaya devam ediyor...
3194 sayılı İmar Kanununun 37. ve 44. maddelerine dayanarak Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde inşaat yapacak mükellefler yapılan inşaatın m2'sine göre otopark yeri bırakmak veya otopark ücreti ödemek zorundadırlar.

Örneğin, bir belediye, araç ve iş trafiğinin yoğun olduğu bir sokağı, hatta vatandaşın evinin önünü dahi otopark alanı olarak belirlerse buraya aracını bırakan para ödemek zorunda kalacak.

Yeni düzenleme ise belediye meclisleri tarafından belirlenmiş alanlar için geçici kullanım tanımını getirerek, otomobiller için saat başına 2 YTL, günlük 7 YTL harç alınmasını öngörüyor. 3 saati aşan kullanımlarda ise günlük harç miktarı alınacağı hükme bağlanıyor. Yürürlükteki kanunlardan farklı olarak belediye meclisi, iş trafiğinin yoğun olduğu bir sokakta park yerleri belirlerse, işyeri veya konut sahibi kendi binasının önüne aracını park ettiğinde dahi harç ödemek zorunda kalacak.

İnşallah aylık abonman uygulanasıda yaparlar...

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..