Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Parlak saçların sırrı buzdolabınızda

Parlak saçların sırrı buzdolabınızda
 

Kim istemez ki parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmak?  Boşverin bir sürü para döküp aldığınız kimyasal dolu saç maskelerini. Parlak saclarin ilacı sizi buzdolabınızda bekliyor.

1. Dolabınızı açın ve mayonez kavanozunu bulun. Bir kaba aldığınız mayonezi, saçlarınızın uçlarından başlayarak, diplerine doğru sürün. Saçlarınız yağlıysa, aman saç diplerine fazla sürmeyin. Amaç saç uçlarını yenilemek. Mayonez miktarını saçlarınızın uzunluğuna ve yağ oranına göre ayarlayin. Yağlı saçlar icin az, kuru saçlar icin daha cok kullanın. Mayonezi sürdükten sonra, bir-bir buçuk saat kadar bekleyin, sonra saçlarınızdaki mayonezi yıkayip, şampuanlayıp, şekillendirin.

2. Eğer mayonezin yoksa, endişelenmeyin. Saç uzunluğuna göre, iki ya da dört yumurtanın sarılarını ayırın. Beyazlarını börek çörek için kullanırsınız. Ayırdığınız sarıları, biraz zeytinyaği ile iyice karıştırın. Önce saçlarınızı sampuanlayın. Ilık suda durulayıp bu karışımı sürün. 5-6 dakika bekledikten sonra, tekrar ılık suyla yıkayıp, en son soğuk suyla durulayın.

3. Baska bir alternatif de, yoğurt. Saçlarınızı güzelce fırçaladıktan sonra, yoğurdu kuru saça iyice yedirin ve uzunsa arkaya toplayın. 20-30 dakika ya da yoğurt sertleşene kadar bekleyin. Sonra her zamanki gibi yıkayın.

4. Evinizde elma sirkesi var mı? Bir bardak elma sirkesine, yarım bardak su ekleyin. Bu karışımı saçlarınıza sürüp, 15 dakika bekleyin. Daha sonra ilik suyla durulayin. Bu karışımı her hafta tekrarlayabilirsiniz.

5. Maskeleri saçınızda bekletecek vaktiniz ya da sabrınız yoksa, dört bardak ılık suya bir yemek kaşığı bal koyun, saçınızı yıkayıp banyodan çıkmadan once bu karışımı saçınıza dökun. Durulamadan saçınızı her zamanki gibi şekillendirin. 

Bu seçeneklerden istediklerinizi uygulayın ve salın göz kamaştıran saçlarınızı sere serpe.

 
Toplam blog
: 20
: 1237
Kayıt tarihi
: 16.08.13
 
 

Tugba ve Fulya, biz iki kız kardeşiz. Birbirimizden beş dakika arayla dünyaya gelmişiz. Bir emekl..