- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patates salatası
Yemeklerde veya beş çayında tüketebileceğiniz patates salatası en çok sevilen salatalardandır. Patateslerin içine kıvırcık, marul, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, roka, pancar turşusu, salatalık turşusu gibi sebzeleri de ilave edebilirsiniz, hepsini koymak şart değil ama evde hangisi varsa koyabilirsiniz. Zeytin ve haşlanmış yumurtayı isterseniz içine, isterseniz yanına koyabilirsiniz.
Malzemeler:
8-9 tane haşlanmış patates
Bir demet yeşil soğan veya 3 tane kuru soğan
Yarım demet kıvırcık salata veya marul
Yeşilliklerden herhangi biri(maydanoz, dereotu, roka)
Pancar turşusu, salatalık turşusu
4 adet haşlanmış yumurta(İçine koymadan yanında tüketebilirsiniz)
Pul biber, kuru nane, tuz
2 veya 3 adet limon
Zeytinyağı
Yapılışı:
Önce patatesler haşlanır, kürdanla patateslerin pişip pişmediğini anlayabiliriz ve pişen patatesler kabukları ayıklanıp minik küpler şeklinde doğranır.
Daha sonra ayıklanıp, yıkanmış ve ince doğranmış yeşil veya kuru soğanlar çukur büyük bir tabağa alınır. Yeşilliklerden(maydanoz, dereotu, roka) herhangi biri doğranır, kıvırcık salata veya marul iyice yıkanarak doğranır.
Doğranmış salata ve yeşillikler soğanlarla karıştırılarak içine baharatları, tuzu, yağı ve limonu atılarak harmanlanır ve patateslerle birleştirilerek tekrar harmanlanır.
Patates salatasının üzerine pancar turşusu, roka yaprakları, zeytin, salatalık turşusu ve tabağın yanına haşlanmış, ortadan ikiye kesilmiş yumurtalar konularak servis yapılır. Yanına çay ve ev yapımı ayran iyi gider.
Afiyet olsun, sevgiyle kalın.