- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patatesli Yufka Böreği
5 yufka
1 kg patates
5 tane orta boy soğan
1 Yemek kaşığı salça
1/2 Demet maydanoz
2 Adet sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ (yufkaların yüzeyine sürmek için)
1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı süt (böreğin üzerine sürmek için)
Arzuya göre susam veya çörekotu..
Haşladığınız patatesleri soyduktan sonra rendeleyin, tavada sıvıyağını kızdırıp, küçük doğranan soğanları ilave ederek kavurun, rendelenmiş patatesleri tavanın içine ilave edip baharatlarını, sivri biber ve salçayı da eklereyek güzelce karıştırın. Yufkaları temiz mutfak tezgahına serin, elinizi sıvı yağa batırıp yufkanın yüzeyine sürün, bu böreğin daha yumuşak düşmesini sağlar. Rondodan geçirdiğiniz yarım demet maydanozu, patetes harcına karıştırın. Patates harcını yufkanın üzerine uzunlamasına, yani tepsinin boyuna kadar koyup rulo şeklinde yuvarlayın. Diğer yufkalarıda aynı şekilde yaparak tepsiye yan, yana dizin. Üzerine yumurta sarısını sürerek, susam veya çörekotu serpiştirin. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Sevgiler ve de afiyet olsun :)