Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Patriotlar neden geliyor?

Patriotlar neden geliyor?
 

Ortadoğuda arabesk müzikle vals bütün ihtişamı ile devam ediyor. Türkiye ise ne valse ne de arabeske tam uyum sağlayamadığı için tekliyor.

Türkiye NATO dan 900 kilometreye varan Suriye sınırının korunmasını istedi. NATO nun cevabı ise hayli ilginçti. “Müttefikimiz Türkiye’yi korumak için her şeyi yapacağız” Allah Allah. Bayram değil, seyran değil. Enişte bizi neden öptü acaba.

Bu koruma sevdası çerçevesinde hemen Patriotlar gönderiliyor. Tabii tetiği NATO da, radarı da Almanya’da olmak kaydı ile. Bize bir şey kalmıyor diye üzülmeyin. Masrafını da biz karşılayacağız. O kadar olsun değil mi? Herhalde Suriye’nin bir milyon kişilik ordusu, nükleer silahları bizden kat be kat üstün hava ve kara gücü ile bize saldıracağı haberini aldık ki, hemen NATO ya koştuk “Aman bizi koruyun” dedik.

Böyle bir şey olabilir mi sevgili okur? Suriye, emperyalistlerin yarattığı, maşalarının besleyip baktığı teröristleri ile uğraş içinde. Ülkesinde kan gövdeyi götürüyor, kalkıp bize mi saldıracak? Saldırmayacaksa bu korku numaraları niye. Sakın ABD nin ileri hesapları için konuşlandırmak istediği füzeleri ancak bu şekilde halka izah edebiliriz düşüncesinde olmasınlar.

Bir şey kesin. Nasıl ki Kürecikte konuşlanan füzeler Türkiye’nin korunması ile ilgili değilse, bu patriyotlarda değil. Bunlar emperyalizmin ABD kanalı ile yürüttüğü planın bir parçası. Tabii bu planlar sıkça bozuluyor. Planda Suriye’nin de Libya gibi birkaç ay içinde bir demokrasi bahçesi olacağı planlanmıştı ama olmadı. Rusya kaşlarını çattı, Türkiye de daha ileri gidemedi. En önemlisi de Suriye halkı Esad’ın yanında oldu. Tabi bu başarısızlığın faturası bize kesildi ve Ortadoğu fatihliği etiketi bizim yakamızdan alınıp Mısır’ın yakasına takıldı. Bunun etkileri de hemen görülmeye başlandı. Erbil’e dev şirket temsilcileri özel uçakları ile gelmişken bizim uçak Irak’a sokulmadı. Hemen ardından İsrail, oradaki THY bürosunu bastı, bilgisayar kayıtlarına el koydu, insanları sorguladı. İsnat edilen suç vergi kaçakçılığı. Olabilr mi böyle bir şey?

Görüldüğü kadarı ile ABD eli ile demokratikleşen Irak artık bizi takmıyor. İsrail zaten umursamıyordu. Yani işler o cephede pek iyi gitmiyor.

Emperyalistlerin planları sır değil. Pentagonun duvarlarında asılı olan geleceğin Ortadoğu haritasında Hazar denizinden Akdeniz’e kadar uzanan bir İsrail Kürdistanı var. Bu işin olabilmesi için Suriye’nin parçalanması şart. Obama çaresiz kalınca Busch’un şarkısını söylemeye başladı. Suriye’de biyolojik silah varmış, asla izin verilemezmiş. Busch da Irakta nükleer silah aradı bulamayınca hazır gitmişken özgürlük götürelim dedi. Camilere doldurduğu kadınlara özgürlük aşıladı. Bir milyon özgürlüğü reddeden akılsız Iraklı ölmek zorunda kaldı. Şimdi sıra Suriye’de. Rusya’yı bir ikna ederlerse, aynı özgürlükler oraya da gidecek.

Ondan sonra sıra İran’ın kuzeyinde. Daha sonra ise Türkiye’nin güneydoğusunda.

Emperyalistler İran’a büyük bir saldırı düzenleyecekler. Bu kesin, Türkiye’ye kurulan üsler de bu iş için kullanılacak. Akıl almayan taraf ise planlar bu kadar açıkken hangi akılla ve neyin karşılığı olarak emperyalizme destek oluyoruz?

İzmir 2012-12-05

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..