Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '12

 
Kategori
Kitap
 

Paulo Coelho Simyacı

Paulo Coelho Simyacı
 

Dünyanın sayılı eserleri arasın giren Simyacı adlı kitapta Endülüslü bir çobanın gördüğü rüya ile serüvenlerine yer veriliyor. Yolculuğa çıkmak için sürüsünü satan genç seyahati esnasında bir handa paralarını çaldırır ve bir işe girip para biriktirip yoluna devam edecektir. Kimsenin uğramadığı yolun tepesinde bulunan bir kristalcide işe girer ve para biriktirmeye başlar. 

O iş veren yani kristal dükkanının sahibi adamla ne zaman oturup konuşsana  adamın sohbet aynı ''ben hacca gidicem hacdan başka hiçbir hayalim yok.'' Genç bir süre çalışır yaşlı adama bakar haçca gidecek yeterince parası var ama adamhaçca gitmiyor bir süre sonra haçdan fazla parası birikir yaşlı adama dönüp sorar ''ya senin hayalin hepsöylerdin haçca gitmekti şimdi daha fazla paran var niye haçca gitmiyorsun?'' yaşlı adam ise '' haçca gidersem hiç bir hayalim kalmayacak ondan korkuyorum'' der. Aslında belki de bizi ayakta tutan da hayallerimizdir belki bir gün hayallerimizi gerçekleştirirsek yaşamak hiç bir amacımız kalmayacak. 

Bu güzel kitabın sonunu okumayı bilmeyenler için anlatmak istemiyorum bu kitabı okumanızı tavsiye eder ilgili bloğumu okuduğunuz için teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 83
: 5833
Kayıt tarihi
: 27.06.11
 
 

Manisa/ Soma Doğumluyum. Her ne kadar yazılar yazmayı bunları da paylaşmayı sevsem de bir gün yaz..