Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Pause Tuşu basılı kalmış Play Tuşuna basabilir misiniz?

Pause Tuşu basılı kalmış Play Tuşuna basabilir misiniz?
 

Yaşam Koçu İnci Aktaş

Hayatım pause tuşuna basılmış gibi. Duraklamış, durdurmuş, ara vermiş gibi... Bir yerde bir şey yanlış gidiyor sanırım. Bu benzetme motivasyon eksikliğinizi ifade ediyor olabilir ama tüm hayatınızı durdurabilecek kadar güçlü olduğunu biliyor muydunuz?

Bazen kendimizi köşeye sıkışmış, kamyon çarpmış, çukura düşmüş, pause tuşuna basılmış vb. gibi çeşitli benzetmelerle ifade ettiğimiz duygusal durumlarda buluruz. Ancak bilmediğimiz bir şey var ki o da ; Benimsediğiniz her benzetme size bir dizi kuralı fikri ve önyargılı kavramları da birlikte getirir. Ve benzetmeleriniz bütünüyle gerçek gibi algılanır.

Bilinçaltının doğruyu yanlıştan ayırt edme gücü yoktur. Gerçeği de şakadan. Söylenen her şeyi doğru kabul eder ve siz benzetme yaptığınız şeylerin sonuçlarını yaşamaya başlarsınız. Hayatı pause tuşuna basılmış gibi duran bir insan ölebilir bile..

Bilinçaltının inancı sizi öldürebilir de iyileştirebilir de..

Bilinçaltı rahatı da sever. Oturma şansınız varken ayakta durmazsınız. Pause tuşuna basıp durma şansınız varsa seve seve kabul eder. Play’de olmayı seçmeyip onu yönetmedikçe o sizi yönetir.

Birden durup dururken hayatınızın kötüye gittiğini, kilo almaya, para kaybetmeye başladığınızı, insanların çevrenizden uzaklaştığını, sağlığınızın bozulduğunu vs. farketmeye başlarsınız ve nedenini bilmezsiniz. İşte bunun sebeplerinden biri. Aşka ya da gerçek olsun yaptığınız benzetmelerdir.

Kelimeleriniz kaderinize dönüşüyor. Eğer hayatınızı değiştirip kaderinizi biçimlendirmek istiyorsanız kullanacağınız kelimeleri de bilinçli olarak seçmelisiniz. Ve bu seçenekleri sürekli olarak genişletmelisiniz..

Bir düşünün ve kendinize şunları sorun. Size hayat nedir? İlişkilere ve evliliğe bağladığınız benzetmeler nelerdir? Ya da hayatınızla ilgili, işinizle ilgili hangi kavramlarla tanımlıyorsunuz? Bilmelisiniz ki ne düşünüyorsanız o olacak. Öyleyse yeni benzetmelerinizi tasarlayın ve onlarla yaşayın.

Hayat bir oyundur, hayat bir pikniktir, hayat bir hayaldir. Evlilik bir gül bahçesidir. Ve daha belirleyeceğiniz bir sürü benzetme…

Örneğin yaşam koçunuz olarak ben bir madenciyim. Bence insanların içinde ortaya çıkarılmayı ve parlatılmayı bekleyen bir elmas var. Ben onu bulurum, parlatırım ve kullanmasını sağlarım. Peki siz işinizi, hayatınızı ya da ilişkinizi neye benzetiyorsunuz. Kabusa mı güzel bir rüyaya mı? Seçim sizin?

Şimdi, play tuşuna basıp ilerleme vakti geldi… Şimdi değilse ne zaman?

Sevgilerimle,

İnci AKTAŞ-Yaşam Koçu ve NLP Uzmanı Bursa

 

 

 
Toplam blog
: 76
: 1085
Kayıt tarihi
: 28.11.10
 
 

İnci AKTAŞ 1984 yılında Bursa'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. İstanb..