Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '21

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Pazarlama otomasyon etkisi

Pazarlama otomasyonu uzaktan çalışmayı nasıl etkileyebilir?
 
Şirketleri uzaklaşmaya zorlayan salgınla birlikte, çalışanlar evden çalışma düzenine iyi adapte oldular
 
Aslında, çoğunluk profesyonel kariyerlerinin geri kalanında veya en azından bir süre daha uzaktan çalışmaya devam etmek istiyor.
 
Uzaktan çalışma daha ana akım haline zorlukları özel bir takım ortaya çıkmıştır. Aynı rapora göre, uzaktan çalışanlar için en büyük zorluklardan biri iletişim ve işbirliği ile ilgili sorunları içeriyor.
 
Uzaktaki personelinizin verimliliğini artırmak istiyorsanız, mevcut yeni araçlardan ve teknolojilerden yararlanmanız gerekir. Otomasyon, uzaktan çalışmayı kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir.
 
Pazarlama otomasyonu nedir?
 
Pazarlama otomasyonu, sosyal medyada gönderi yayınlama, promosyon e-postaları gönderme ve reklam kampanyaları yürütme gibi pazarlama etkinliklerini otomatikleştirme sürecini ifade eder. Bunlar sıkıcı olabilen tekrarlayan görevlerdir.
 
Bu tür görevleri otomatikleştirdiğinizde, personelinizin zamanını boşaltabilir ve diğer önemli görevlere odaklanabilirsiniz. Buna ek olarak, verimliliğinizi artırmanıza ve müşterilerinize daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmanıza yardımcı olabilir.
 
Bazı popüler pazarlama otomasyon yazılımı çözümleri arasında ActiveCampaign, Freshmarketer, Pardot by Salesforce bulunur.
 
Pazarlama otomasyonu uzaktan çalışmayı nasıl geliştirebilir?
 
Pazarlama faaliyetlerini otomatikleştirmek için yeni araçlardan yararlanma konusunda hala kararsız mısınız?
 
1. İş verimliliğini artırabilirsiniz
 
Pazarlama otomasyonu, otomatik pilotta tekrarlayan görevleri çalıştırmanıza olanak tanır. Sonuç olarak, her adıma dahil olmadan görevleri ve iş akışlarını düzene sokmanız daha kolay hale gelir.
 
Örneğin, abonelerinizle düzenli olarak bağlantı kurmak için bir damla kampanyası oluşturabilirsiniz . Birkaç günde bir göndermeyi hatırlamak zorunda kalmadan önceden beslenmiş haber bültenleri gönderebilirsiniz. Tüm görev otomatik olduğundan, daha az zaman alır. Bu da iş verimliliğinizi artırabilir.
 
2. Kişiselleştirmeden yararlanabilirsiniz
 
Büyük Veri çağında kişiselleştirme her şeydir. Özel araçların yardımıyla, kullanıcı verilerini depolayabilir ve daha kişiselleştirilmiş ve daha iyi müşteri deneyimleri yaratabilirsiniz.
 
Örneğin, gelişmiş sosyal medya pazarlama araçları, reklamları konuma, yaşa, cinsiyete, tercihlere, göz atma geçmişine ve diğer kriterlere göre hedeflemenize yardımcı olabilir. Buna dayanarak, kendileriyle daha alakalı reklamlar sergileyebilirsiniz.
 
3. Daha fazla tasarruf edebilirsiniz
 
Pazarlama otomasyonu belirli görevleri otomatikleştirmenize izin verdiğinden, ekibinizde daha az kişiye ihtiyacınız olabilir. Ayrıca, harcamalarınızı takip edebilir ve hangi stratejilerin en iyi sonuç verdiğini analiz edebilirsiniz. Kampanyanızı optimize ederek, en iyi YG'yi elde ettiğinizden emin olabilirsiniz.
 
4. İşletmenizi ölçeklendirebilirsiniz
 
Pazarlama otomasyonu sayesinde, aynı anda birden fazla kişiyle iletişim kurabilirsiniz. Daha fazla erişim ile, isterseniz pazarlama çabalarınızı ölçeklendirebilirsiniz. Bu da işinizi hızla büyütmenize yardımcı olabilir.
 
5. Müşteri ilişkilerini geliştirebilirsiniz
 
Daha önce tartıştığımız gibi, pazarlama otomasyonu müşterilerinizi takip etmenizi ve onlara farklı kanallardan ulaşmanızı kolaylaştırır. Bu, müşteri ilişkilerinizi iyi besleyebilmenizi sağlar .
 
Pazarlama otomasyon yazılımını seçmeden önce bilmeniz gerekenler
 
Satış huninizin tamamını otomatikleştirmek istiyorsanız, farklı türde pazarlama otomasyon yazılımının bir kombinasyonuna ihtiyacınız olabilir. Ancak herhangi bir yazılım çözümünü tercih etmeye karar vermeden önce, açıklığa kavuşturmanız gereken şeylerden bazıları şunlardır:
 
Gereksinimler: E-posta ile pazarlama, müşteri desteği veya başka bir şey için bir yazılım çözümüne mi ihtiyacınız var ? İhtiyaçlarınız ne olursa olsun, önceden onlar hakkında net olmanız gerekir.
 
Bütçe: Pazarlama otomasyonu araçlarına her ay veya yılda ne kadar para harcayabileceğiniz konusunda net olmanız gerekir.
 
Entegrasyonlar: Seçtiğiniz araçların senkronize edilmesini istediğiniz özel programlar var mı? Aradığınız tüm entegrasyon özelliklerini listeleyin.
 
Özelleştirme Seçenekleri: Sizin için önemli olan herhangi bir özelleştirme özelliğini not edin.
 
Müşteri desteği: Seçtiğiniz pazarlama otomasyon yazılımının hangi platformlarda müşteri desteği sağladığını kontrol etmek isteyebilirsiniz.
 
Kıssadan hisse
 
Pazarlama otomasyonu, zamandan tasarruf etmek ve harcamalarından en iyi şekilde yararlanmak isteyen pazarlamacılar için birçok fayda sağlar. Aynı zamanda müşteri ilişkilerini beslemek ve işlerini büyütmek isteyenler için bir nimet. Henüz pazarlama otomasyonunu kullanmaya başlamadıysanız, başlama zamanı.
 
Dahası: www.thebrandplanet.com
 
http://www.thebrandplanet.com
 
Toplam blog
: 8
: 38
Kayıt tarihi
: 22.05.21
 
 

The Brand Planet, marka yönetimi, pazarlama ve medya dünyasındaki karar vericiler ve fikir liderl..