Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Pedalcan

Pedalcan
 

Fotoğrafı, Hakan Eşme'nin objektifinden seçtim, teşekkür ederim.


Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Keşan-Saroz Körfezi Dağ Bisikleti Festivali "Eko-Turizmin göz bebeği: Keşan”" teması ile sosyal medyada yine geniş yer buldu.

Korudağ'ın yeşili, Saroz'un mavisi ve Keşan'ın soluk aldığı yerlerin tanıtılmaya çalışıldığı, doğal zenginliklerimize sahip çıkmak adına iyi düşünülmüş ve son aşamasına kadar başarıyla gerçekleştirilmiş etkinlik, ulusal zeminde dikkat çekiyor.
Aynı zamanda, Saroz Körfezi kıyılarında ve Korudağ ormanlarında yer, yer tahribat, haksız kıyı işgalleri, çarpık yapılaşmalar ve taş ocakları benzeri olumsuzlukların  bölge için nasıl bir "doğa katliamına" sebep olduğu da gündeme taşınmış oluyor.
*
Keşan Belediyesi ile Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) işbirliğiyle gerçekleştirilen bisiklet festivali, yalnızca karne hediyesi ve gelip geçici bir eğlence aracı olmasından çok bisikletin sempatik, doğa dostu, çevreci bir ulaşım ve spor aracı olduğunu da vurgulamış oluyor. Bu çerçevede var olan potansiyeli değerlendirmek ve fiilen doğada pedal çevirmek olarak özetlenen bisiklet festivali üç yıldır düzenleniyor ve büyük ilgi görüyor. İyi bir organizasyon ve geniş katılımdan dolayı festivale yoğun bir talep var.
Saklı kalmış bölgede doğal güzellikleri görme fırsatı da veren bu festival aynı zamanda hayatın değişik renklerine yakından bir bakış ve Saroz'un eşsiz atmosferini soluma fırsatı vermesi açısından oldukça ilginç!
*
Keşan'da Korudağ’ın yeşili, Saroz’un mavisi ile kucaklaşan bu güzel coğrafya bütün konuklara, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılıyor olması, Keşan DOÇEK mensuplarının herhangi bir zorlama olmaksızın gönülden edindiği görevin ve çevre bilincinin sonucudur. Keşan Belediyesinin desteğini de unutmamak lazım.
*

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kıdemli Başçavuş Nevzat Bilgin ve 300’e yakın bisiklet kullanıcısının katıldığı etkinlikte  DOÇEK Başkanı Hakan Eşme; bisiklet kullanıcılarının neden üç yüzle sınırlandırıldığını anlattı:

Eşme, "Lojistik ve organizasyonun sağlığı açısından, arazide daha fazla kişiyle bir arada bulunmak sorun olabilirdi." diyor. Festival komitesine çok daha fazla katılım talebinin geldiğini de sözlerine ekliyor.
Festivalin büyük ilgi görmesi, bisiklet severlerden çok sayıda katılma isteğinin gelmesi, Keşan ve çevresindeki doğal güzellikleri göstermek adına yetkilileri daha da bir cesaretlendiriyor. Nitekim programın, bu yıl üçüncüsünün de ilk günkü coşkuyla gerçekleştirilmiş olması, bunun en somut göstergesi olsa gerek.
*
Gökçetepe sahili ÇAKIL mevkisinde sabit kamplı olmak üzere 3 gün süren dağ bisikleti festivalinin ilk gününün akşamı, biz de oradaydık. Hep birlikte gitar, kemençe, flüt çaldık, şarkılar söyledik.  

FotoğrafMola ve serbest zaman dilimlerinde coşkunun zirve yaptığı organizasyonda katılımcılar, bisiklet severleri kişisel yetenekleriyle de tanımış oldular. Her birini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Çeşitli faaliyetlerin yanı sıra Saroz'da oltacılık, yağmur damlaları altında denize girme ve kamp yapmanın keyfine de varıldı. Fotoğraflar çekildi, kısa filmler kaydedildi. Bu kayıtlar sosyal paylaşım sitelerinde anında paylaşıldı. Örneğin, herkese açık grup KEŞAN-SAROS KÖRFEZİ DAĞ BİSİKLETİ FESTİVALİ, (https://www.facebook.com/groups/273163876122120/) adresinde birbirinden güzel fotoğraf ve mesaj çok sayıda “beğeni” topluyor.


* * *

Hayatımızdaki renklere bakmasını bilen ve Saroz'un güzelliklerini paylaşan "Pedalcanları" alkışlıyoruz.

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..