Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Peeling ile cilt yenileme

Peeling yöntemleri ile cildinizi yenileme zamanı

Peeling yöntemleri ile cildinizi yenileme zamanı geldi

Peeling yöntemlerini uygulamanın belirli zamanları vardır. Dolayısı ile sonbahar ve kış mevsimi en ideal aylardır. Ciltteki akne, sivilce izleri, derin ve ince kırışıklıklar, güneş lekeleri gibi cilt sorunları. Veya tam tersi, cildinizde bu saydığım sorunlar olmasa dahi cildinizi tazeleyip, yenilemek için peeling yöntemlerini uygulatmanız son derece faydalıdır. Mevsim değişikliğinden dolayı cilt derimiz kurur, kalınlaşır ve sert bir tabaka oluşturur geçirgenliği azalır.Yani cilde ne sürülürse, sürülsün cildin alt katmanlarına ulaşmaz, nüfuz etmez. Dolayısı ile cildimiz kırışmaya, yaşlanmaya başlar. Cilt sorunlarını gidermek ve cilt derimizi yenilemek için farklı peeling yöntemleri bulunuyor. Ben her zaman olduğu gibi biyolojik peeling, micro dermabrasion, en doğal ve en zararsız olan peeling yöntemlerini tercih ediyorum.

Peeling yöntemleri amacı ve cildimize sağladığı faydaları

Peeling yöntemleri, cildin üst derisini soyarak alt katmanlardan sağlıklı, taze ve yeni derinin gelmesi amacıyla uygulanan yöntemdir. Ciltte daha sağlıklı genç hücreler oluşturarak, cildin daha parlak, gergin, pürüzsüz, genç görünmesini sağlamaktır. Ciltte oluşan lekeler, güneş lekeleri, akne, sivilce izleri, deri kalınlığı, derin ve ince kırışıklıklar peeling yöntemleri ile giderilir.

Peeling yöntemleri

Biyolojik peeling yöntemi: Biyolojik peeling yönteminde, üst deriyi soyma bitkisel yöntemlerle uygulanmaktadır. Tamamen biyolojik doğal ve bitkisel bazlı uygulanır.

Diamant micro dermabrasion yöntemi: Diamant micro dermabrasion yönteminde, derideki pürüzlü görünümü, sert tabakayı azaltmaya yönelik uygulanan acısız mekanik soyma işlemidir. En çok sivilce, aknelerin bıraktığı izlerin azalması için uygundur. Derinin yüzeysel tabakası soyulduğunda daha pürüzsüz, gergin ve taze bir deri tabakası ortaya çıkar. Diamant micro dermabrasion, ucunda yüksek vakumlayıcı ile ölü cilt hücrelerini emerken, bir elmes ucuyla da kristal tedavi uygular. Bu yöntemle, lekeleri gidermek, kırışıklıkları azaltma, sivilce, akne izlerini silmek amacıyla uygulanan etkili yöntemdir.

Peeling sonrası bakımlar

Derinin üst tabakası soyulduktan sonra, alttan yeni cilt tabakasının oluşması sağlanır. Yeni gelen cildin dokusu ve rengi daha düzgün canlıdır. Peeling sonrası yeni gelen cildin, beslenmesi, nemlenmesi ve korunması çok önemlidir, peeling uygulama esnasında cilt kurur, nemi azalır. Cildi besleyen yenileyen cilt fonksiyonlarını dengeleyen doğal ısınan ve soğuyan mask uygulanır. Mask'ın özelliği,  ciltte oluşan kuruluk, nem kaybı ve hassasiyet gibi eksilmeleri dengeleyen, doğal ısınma ve soğumasıyla cildi hızlı şekilde tazeleyip gençlik kazandırıyor. Soğuk aylarda cildin aşırı kuruyup pullanmasını önlemek amacıyla beslenmesi gerekir. Özellikle peeling sonrası Poratation system uygulanır. Poratation system, kolejen, protein ve vitamin içeren etken maddeleri poratation system yoluyla cilt altına iğnesiz nüfuz ettirmesini sağlayan yöntemdir. Ciltte eksilmeleri tamamlıyor, hücre taşlarını onarıp yeniden inşaa ediyor, cilt sağlıklı ve daha genç görünüme kavuşuyor.

Yöntem sonrasında cilt korunmalıdır

Yöntemden sonra cilt ev bakımı ile desteklenmeli ve korunmalıdır. Özellikle dış etkenlerden kirli hava, güneş kapalı hava koşulları olsa dahi yine korunmalıdır. Tabii ki yaz güneşi koruyucuları kullanmanız gerekmiyor daha hafif düşük faktörlü yani 15 faktör yeterli gelir veya koruyucu faktör içeren renkli nemlendirici veya fondötenler vardır. Cilt probleminiz yoksa rahatlıkla kullanabilirsiniz..

Tabii ki kendinize ayıracağınız 5 dakika günlük cilt temizliği ve bakımı sizin daha genç, enerjik görünmenizi sağlıyacaktır.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..