Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '12

     
    Kategori
    Teknoloji
     

    Peki sanal alem ne kadar sanal?

    Peki sanal alem ne kadar sanal?
     

    Gün geçmiyor ki sanal alem dediğimiz internet yaşamımızı biraz daha esir almasın. Her ne kadar sanal alemden şikayetlerimiz bolca olsa da nimetlerinden de faydalanıyoruz. Bankacılık işlemlerinden, fatura kuyruklarından daha az yakınır olduk. Sanal alem sadece sanal mı yoksa sanallığın ötesine mi geçmeye başladı. Bence sanal alem dedikleri artık sanal değil. Hayatımıza o kadar işledi ki. Artık onsuz yapamıyoruz ve kendimizi eksik hissediyoruz.

    Her şeyde olduğu gibi internetin namı diğer sanal alemin de azı karar çoğu zarar. Bağımlılık boyutuna ulaşıncaya kadar kendini kaptıranlar için evet internet gerçekten zararlı. Dolandırıcıların tuzağına düşenler mi dersiniz kendisini hiç ummadığı yerlerde bulanlar mı... Sosyal ortamlarda beğenilme kaygısı da cabası...

    Bloğumda her yazdığım makalede sanal alemdeki bir sektörden bahsetmek istiyorum ve ilan sektörü ile ile başlayacağım. Eskiden araba pazarları olurdu. Çocuklar babalarının elinden tutup hafta sonları araba pazarının yolunu tutar ve hayallere dalarlardı. Hangisini alırız acab diye merak ve heyecanla dolaşılırdı pazarlar, çoğu zaman da sadece gezilip dönülürdü. Şimdilerde bu pazarlar yerini sanal ilan sitelerine bırakmaya başladı. Bunlardan birisi olan www.34ilan.com dan bahsedeceğim.

    İlanların ücretsiz yayınlandığı siteyi yakın zaman önce tanıdım ve her geçen gün iyileştiğini farkettim. Site diğer ilan sitelerine göre biraz farklı İstanbul'a özel bir site. Diğer şehirlerden de ilan kabul ediyor tabiki.

    Hizmetlerini limitsiz olarak ücretsiz sunmasını beni şaşırttı açıkcası. Zira bu tür sitelerde emlakçılardan veya galericilerden ücret talep edilir.

    Velhasılı kelam başarılı bir çalışma, zamanla daha iyi yerlere geleceği ön görüsünde bulunmamak elde değil...

    Bir sonraki yazımda yeni bir sanal sektörden bahsedeceğim yine, kendinize iyi bakın..

     
    Toplam blog
    : 1
    : 108
    Kayıt tarihi
    : 25.09.12
     
     

    Bilişim sektöründe çalışmaktayım. ..