Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '13

 
Kategori
Aksesuar / Takı
 

Pembe “Prıncıe Dıamond” Müzayede'de Dünya Rekoru kırdı !

Pembe “Prıncıe Dıamond” Müzayede'de Dünya Rekoru kırdı !
 

MÜCEVHERDE TRENDLER


Christies’in 16 Nisan’da New York’ta düzenlediği müzayedede sunulan, Hindistan’da Golconda’dan çıkarılmış bilinen en büyük ve yoğun pembe pırlanta alıcısını buldu ve bir rekor kırdı. 39.323.750 $’a alıcı bulan “Princie Diamond” Golconda’dan gelen pırlantalar arasında bir dünya rekoru kırarken, şimdiye kadar Christies’de ve New York Magnificent Jewels müzayedelerinde satılan en pahalı pırlanta ünvanını aldı. Heyecanlı geçen arttırmada, pırlantayı müzayedeye telefonla katılan bir yatırımcı aldı.

“Princie Diamond” adını taşıyan ve yoğun pembe renkli, 36,65 karatlık bu pırlantanın kökeni Hindistan’ın güneyindeki Golconda madenine kadar uzanıyor ve kayda geçen ilk sahipleri Haydarabad Kraliyet ailesi. 1960 yılında aile tarafından açık arttırmayla Van Cleef & Arpels’in Londra ofisine 46,000 Sterlin’e satılıyor. Pırlantanın adı ise, firmanın Paris mağazasında düzenlenen bir partide ortaya çıkıyor. Partiye annesi Maharani Sita Devi ile katılan Hindistan’ın 14 yaşındaki Baroda Prensi onuruna bu özel taşa “Princie” adı veriliyor. Müzayede de bu özel pırlantanın yanında yaklaşık 300 kadar mücevher ve mücevher taşı satışa sunuldu.

Haftanın diğer önemli müzayedesi olan Sothebys’da ise en pahalı parça olan 75 karatlık damla kesimli pırlanta 14,165,000$’dan alıcı buldu. Şimdiye kadar Amerika’da yapılan müzayedelerde görülen en önemli renksiz pırlanta olduğu açıklanan bu parça, D rengindeydi.

 

 
Toplam blog
: 4
: 322
Kayıt tarihi
: 16.05.13
 
 

1995 yılından günümüze kadar ulusal ve uluslararası çeşitli firmalara ve kurumlara “Pazarlama ve ..