Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Petrole petrolü gereksiz kılacak bir alternatif bulunsa bulanı hemen öldürürler

Petrole petrolü gereksiz kılacak bir alternatif bulunsa bulanı hemen öldürürler
 

Dünyada sayısız icat var. Ama ne hikmetse petrole alternatif,kansere çare ve kellik ilacı bulunamadı. Ya da dünyanın çakalları yüzünden bilerek bulunmadı!


Dünyada insanlık için elzem şeyler aslında icat edilir/üretilir/yapılır da sanki bazı kökleşmiş menfaat odakları yüzünden bilerek yapılmıyor diye düşünüyorum. Yani şimdi petrolün gücü malum. Birçok ülke ekonomisini buna bağlamış. Milyarlar dönüyor. Şimdi siz bilim adamısınız. Hani bilginiz araştırmanız da var. Ve böyle bir icadın hem sizi hem de dünyayı uçuracağını biliyorsunuz. Ama yine de bu alanda çalışmazsınız. Çünkü icat edeceğiniz şey size sadece bela getirir.

Valla bu icadı kullanabileceğinizi sanmıyorum. Elde edilmesi ucuz ve kolay olsa bile.  Ve dahi petrolün dezavantajlarını taşımasa/su gibi zararsız olsa bile. Petrole, doğalgaza hiç gerek bırakmayacak bir ürün olsa bile. Çünkü bazılarının/bazı ülkelerin sahip olduğu menfaat insanlığın kurtuluşundan daha önemlidir.

Şimdi denebilir ki ya Korkut herkes senin gibi ödlek mi… Adam petrole alternatif bulacak da korkusuna ortaya çıkarmayacak. Valla arkasında Amerika vs süper güçler olursa ne ala değilse Arabistan IŞİD’i kiralar o icadı da icat edeni de yok ettirir. Dünyada kazancı petrole ve doğalgaza bağlı ülkeler başta Rusya, Suudi Arabistan, İran olmak üzere böyle bir icadı sanırım sevinçle karşılamazlar. Çünkü böyle bir şeyin icat edilmesi halinde biterler. Ekonomileri çöker. Halkları sefil olur. Üçüncü dünya savaşı çıkar valla!

İşte bu durum bilim adamlarının bazı sahalarda araştırma yapmalarını kısıtlıyordur. Tabii ki dev uluslararası güçlerin desteğindeki bilim istisna. Bu bence dünyada bilim ve teknolojinin ilerlemesinin en önemli engeli. Sonuçta mucitler de insan kendileri için tehlike olabilecek ya da daha kötüsü dünya savaşı çıkaracak buluşlar üzerinde çalışmaktan kaçınırlar. Yani yapabiliyorsunuz ama yaptırmıyorlar.

Öte yandan günümüzde dünyada bilim de küresel güçlerin denetimi altında. Bilim adamları neyi icat edecekleri konusunda dünyanın ağalarından izin almak zorundalar. Bu, insanlığın gelişimi için kötü bir şey şüphesiz. Düşünün, kansere çare bulundu ama dünyadaki bir takım menfaat güçleri kanser ilaçlarından korkunç rant sağlıyorlar. Bu icadın insanlara ulaşma ihtimali var mı? Tüm karını verirseniz belki. Ya da mesela kellik ilacı. Bence dünyada bu tür şeyler belki de bulunuyor (icat ediliyor) ama işte anlattığım nedenlerle bulunsa da bulunamıyor. Düşünebiliyor musunuz, bilim adamları çalışıyor. Bir sürü buluş gerçekleştiriyorlar. İnsanlık kurtulacak. Ama yeryüzünün çakalları izin vermiyor! O nedenle hep diyorum, bu aşağılık dünyaya bir Azrail gerekli!  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..